Orman Mühendisleri Odası Başkanlığı’nda Türkyılmaz Dönemi

Orman Mühendisleri Odası 47. Dönem Genel Merkez seçimleri dün gerçekleştirildi. 3 listenin yarıştığı ve 46 dönemlik bir tabunun yıkıldığı Genel Kurulda delegeler ‘Birliğe Çağrı” grubunu yönetime taşıdı.

Dün yapılan seçimlerde; 1954 yılında çıkarılan Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği yasasıyla tekel oluşturulan ve yaklaşık 50 yıldır aynı oluşumun elinde yer alan TMMOB’de bir ilk yaşandı.

Orman Mühendisleri Odası Genel Merkez Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’da Sakarya Orman Bölge eski Müdürü Hasan Türkyılmaz başkanlığındaki ‘Birliğe Çağrı” Grubu listesi oy çokluğuyla yeni yönetimi belirledi.Türkiye genelinde ise 13 Şube’nin 9’unu da kazanan Birliğe Çağrı Grubu’nun Başkanı Hasan Türkyılmaz kongre sonrasında yaptığı konuşmada bu kongrenin bir milat olduğunu kaydederek, seçimlerin kaybedeni olmadığını, kazananın tüm meslektaşları ve ülke ormancılığı olduğunun altını çizdi.Birliğe Çağrı Grubu’nun, 14 yıldır Orman Mühendisleri Odası yönetiminde bulunan ekibin her türlü haksız ve hukuksuz uygulamalarına rağmen meslektaşlarının gönlünü kazanan taraf olduğunu kaydeden Sakarya eski Orman Bölge Müdür Türkyılmaz;

“Bugünden itibaren ülkenin bekasında ve milli menfaatlerinde, devletin siyasi, bürokratik idare ve iradelerin yanında olan, Türkiye’nin dev projelerine destek olan, mesleğin ve meslektaşın sorunlarına çözümler üreten, ülke ormancılığına katkı veren, milletine hizmetkâr olan yönetim anlayışına sahip Birliğe Çağrı Grubu, OMO 47. Dönem Olağan Genel Kurul seçimlerinde tüm yetkili kurullarda zafere ulaşan taraf olmuştur” dedi.

eski Sakarya Orman Bölge Baş Müdürü Hasan Türkyılmaz‘Sefer bizden, zafer Allah’tan’ diyerek çıktıkları bu yolda meslektaşlarının kendilerine yüklediği büyük sorumluluğun bilincinde olduklarını belirterek; “Mesleğimize, meslektaşlarımıza ve ormancılığımıza faydalı olacak çalışmalarda; tüm siyasi ve bürokratik yönetim bileşenlerimizle sorunlara çözüm üreterek birlikte çalışacağız. Ormancılığımızın dünyada olması gereken yere ulaşması, meslektaşlarımızın sorunlarına çözümler bulmak ve çalışanlarımızın dertlerini gidermek için kararlılıkla mücadele edeceğiz” dedi.Türkyılmaz sonucun, Orman Mühendisi, Orman Endüstri Mühendisi, Ağaç İşleri Endüstri Mühendislerine ve ülke ormancılığına hayırlı olmasını dileyerek, kendilerine bu görevi veren meslektaşlarına teşekkür etti.

02 Nis 2018 - 16:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.