Organize Sanayi'de eğitim verecek

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) SATSO ile gerçekleştirdiği işbirliği neticesinde Hendek Meslek Yüksekokulu’nun 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sınırlarına dahil edilerek bina inşaatının tamamlanmasına karar verildi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Hendek’te bulunan 2. OSB’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (SATSO) Akgün Altuğ’un da bulunduğu ziyarette, Hendek 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur ile yapılacak çalışmalar ele alındı.

Rektör Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık üniversite sanayi iş birliğinin Sakarya’da güzel bir örnek oluşturduğunu belirterek, “üniversitenin uygulamalı eğitim modelinin önemli bir paydaşı da sanayidir” dedi. Yapımı devam eden Hendek MYO binasının OSB sınırları içerisine alınarak tamamlanması noktasında destek isteyen Rektör Mehmet Sarıbıyık, “temel amacımız toplumun, iş dünyasının ve bölgenin ihtiyaçlarına yönelik beceri ile donanmış nitelikli bireyler yetiştirmektir” dedi.

Hendek 2.OSB’de Araştırma Merkezi, Teknopark ve laboratuvar gibi fiziksel imkânlar oluşturma ve bu alanlarda ortak çalışmalar gerçekleştirme konusunda da mutabık kalınan görüşmede SATSO Başkanı Akgün Altuğ, üniversiteyle ortak yürütülen çalışmaların hem eğitime hem de sanayi ve iş dünyasına büyük katkılar sağladığını ifade ederek, Hendek MYO’nun da sanayi sınırları içerisine alınması noktasında girişmelerde bulunacaklarını belirterek desteklerini ifade etti.

2.OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek yönetim kurulu olarak Hendek MYO binasının tamamlanması noktasında destek olacaklarını belirtti.

Ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Hendek Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nihat Kurt, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Boru, 2.OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Hekim ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

08 Ara 2018 - 16:16 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.