“Okumak insanlara mutluluk verir”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çocuk-Yazar Buluşmalarının bu seferki konuğu Yazar Yavuz Bahadıroğlu oldu.

SGM’de gerçekleştirilen konferansta Spor Şube Müdürü Yusuf Ertuğrul Erdem, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, aileler ve minik dinleyiciler yer aldı. Programın sonunda Bahadıroğlu, minik öğrenciler için kitaplarını imzaladı.

Kitap bir amaç için yazılmalıdır

Öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştiren Yavuz Bahadıroğlu, “Büyük ihtimalle çocuk kitaplarını neden yazdığımı soracaksınız. Şöyle açıklayabilirim; kızım okuma çağına geldiğinde fazla okuyacağı kitap yoktu. Çünkü o zamanlar kitap yazmak yasaktı. Çocuk kitabı, bir amaç için yazılmalıdır. Çocuk kitapları bizim hikâyemizi, kültürümüzü ve dinimizi yansıtmalıdır. Yazar olmak her türden yazmayı bilmek demektir. Bir ressam düşünün yaptığı resim onun ufku kadardır. Ama onu şekillendirebilecek siz olursunuz. Ben 1 hikâye ile 1 torun büyüttüm. Bu hikâye ile ona tabiatı, sevgiyi, cesareti ve doğruluğu öğrettim” ifadelerine yer verdi.

Dünyaya iz bırakanlardan olun

Konuşmalarına devam eden Bahadıroğlu, “Biz okurken kitap sayısı gerçekten çok azdı. Öğretmenimiz bize okumayı ve yazmayı şöyle aşılamıştı; yerde kâğıt bulursanız içi boş ise doldurun, dolu ise okuyun. Okumak aynı virüs gibidir. Bir kere vücudunuza girdiği zaman bir daha çıkmaz. Ama bu virüs insanlara mutluluk verir. Herkesin yüzünde tebessüm oluşmasını sağlar. Bu hayatta iki türlü iz bırakma vardır. Biri ayak izi, diğeri yürek izidir. Siz her zaman insanların kalbinde iz bırakmaya odaklanın. Tarihte bunun aynısıdır. Dünyaya her zaman iz bırakan kişilerden olun” dedi.

17 Tem 2018 - 15:34 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.