Oku-Yorum sohbetleri başladı

Sakarya Üniversitesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Bölümü tarafından düzenlenen Oku-Yorum Sohbetlerinin 28'incisi gerçekleştirildi.

SAÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özdemir koordinatörlüğünde düzenlenen etkinlikte Mustafa Kutlu'nun son hikâye kitabı olan "Tarla Kuşunun Sesi" isimli eser ele alındı. Yrd. Doç. Dr. Özdemir ve Türkçe öğretmenliği öğrencileri Enes Arda ve Vedat Acet konuşmacı olarak yer aldı.

Mustafa Kutlu'nun Mavi Kuş, Nur Tirende Bir Keman, Yoksulluk İçimizde gibi birçok eseri ele alınarak önemli bir Mustafa Kutlu okuyucu kitlesinin oluşmasına öncülük eden Oku-yorum Sohbetleri, Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Osmanlı'nın son dönemi ve Cumhuriyet yıllarında gerçekleşen toplumsal değişim ve dönüşümün kuşaklar üzerindeki etkisi "Tarla Kuşunun Sesi" eseri üzerinden değerlendirildiği etkinlikte, aile ve aile içi ilişkilerde ortaya çıkan derin boşluğun izlerini yansıtan televizyon haberlerinden örnekler gösterildi.

19 Şub 2018 - 16:58 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.