“OHAL kalksın hayat normale dönsün”

Başkan Varol:”Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım OHAL kalkarak normale dönülmeli mağduriyetler son bulmalı” dedi

Türk Büro Sen Sakarya Şube Başkanı ve Türk Büro Sen Sakarya İl Temsilcisi Rahim Varol OHAL ‘in son bulması gerektiğini dile getirdi.

“Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım OHAL kalkarak normale dönülmeli mağduriyetler son bulmalı” diyerek devam eden konuşmasında şunları dile getirdi.

15 Temmuz terör saldırısından bu yana olan yine memura oluyor. Düne kadar memurunun elinden tutup cemaat toplantılarına götüren bazı bürokratlar hala görevinin başında bunun 17-25 Aralığı olmaz. Hangi hukuk kuralları içinde ihraçlar yapılıyor. Her kurum kafasına göre takılıyor. Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı açıklama yapıyor. Ancak yine değişen bir şey yok. Herkes birbirinden korkar olmuş. Aklın yolu birdir. Doğru bir tanedir. Gerçekten masum birçok memur var. Hiç mi bunların psikolojisi düşünülmez ailesi düşünülmez. Hiç mi empati yapılmaz. Bal gibi insan hakkı ihlali var. Yeter artık derdimizi kime anlatacağız kim dinleyecek. İntihar eden mi ararsın bir suçu olmadığı halde açığa alınmış yada ihraç edilen memurların toplumda nasıl yara aldığına mı yanarsın. Sağlığını kaybedene mi yanarsın. Kandırılmış bir kesim perişan edilirken. Çocuğu yüzünden, eşi yüzünden, okul yüzünden, banka yüzünden, dernek üyeliğinden memuriyetten ihraç edilene yada açığa alınanımı yanarsın. Hukuk içinde kalalım Vatansever masum insanları kurban vermeyelim iyi soruşturalım. Memurun başına bu derdi açanlara da lanet olsun.

Üyemiz olsun olmasın birçok memur sendikamıza geliyor. Sorununun çözüleceği bir liman arıyor. Devlet memuruna bugün sahip çıkmayacakta ne zaman çıkacak.

Eğer gerçekten 15 Temmuzda yapılan terörist saldırıyı halen savunan memur varsa derhal cezalandırın. Vatan hainleri hariç..! Buna hiç kimse karşı gelmez.

Bir an önce STK’ ların da içinde bulunduğu bir komisyon kurulmalı, sağlıklı bir araştırmadan sonra mağduriyetler giderilmelidir.

MEMUR-SEN NEREDEYSEN ORTAYA ÇIK, ÖNGÖRÜNÜZ BU KADARMI ZAYIF

MEMURA EKONOMİK DARBEYİ SİZ YAPTINIZ. ATTIĞINIZ İMZA YÜZÜNDEN MEMUR MAĞDUR OLDU

Toplu sözleşmede attığı imzaya sahip çıkamayan sendika memura %6+%5 zam verilirken enflasyon farkından memurun % 1.8 elinden alınmasına sebep oldunuz.

Memur vergi dilimine girdi aylık ortalama 50 TL.yi bulan bir kayıp var.

Memur maaşlarını enflasyon %8.79 eritirken vergi ise %1.9 eritti.

Son bir yılda gelir 296.62 TL. iken harcamalar 440.82 TL.oldu.

Memur maaşı zorunlu harcamalar karşısında %5.3 eridi.

Sözde toplu sözleşmeyi imzaladığınızda zafer kazandığınızı söylediniz. Gerçekler ise memurun cebini yaktı.

Evet bir an önce normale dönmeliyiz. Mağdur insan topluluğu fayda sağlamaz.

23 Eyl 2016 - 09:22 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.