Öğrencilere 'Madde Bağımlılığı' anlatıldı

Büyükşehir Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Ayhan Ak, madde bağımlılığı konusunda öğrencilere ayrıntılı bilgiler verdi.

Dr. Ayhan Ak, “Bilinen bir gerçek vardır; kullanılan maddenin alınmaması durumunda yoksunluk hissedilmektedir. Bağımlı kişiler üzerinde yapılan araştırmalar; maddi durumu kötü olan bireylerin bu maddelere daha çok eğilimi olduğunu gözler önüne sermektedir. İlave olarak; ailesinde bu maddelerden birini kullanan bir üye varsa kişinin bu maddelere daha fazla eğilimi olduğu gözlenmiştir. Madde bağımlısı insanlar iç gerilimleri fazla, kendisi ve çevresiyle barışık olmayan, hayatları kendisi için tatmin edici olmayan ve heyecan arayan kişilerdir” ifadelerini kullandı.

09 Ara 2015 - 17:17 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.