Öğrencilerde Heyecan

Atatürk İlkokulu’nda Afet Eğitimi Günü

12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü, Atatürk İlkokulu’nda gerçeğini aratmayan bir yangın tatbikatıyla kutlandı. MEB Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi İl Koordinatörü Sınıf Öğretmeni Vildan Soyhan’ın rehberliğinde; Atatürk İlkokulu Afet Ekibi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 112 Acil Sağlık, UMKE ve Kızılay ekipleri işbirliğinde gerçekleşen yangın tatbikatı ve kurtarma çalışmaları büyük heyecan yarattı.

Kusursuz TatbikatAtatürk İlkokulu Afet Yönetim Ekibinin hazırladığı program ve senaryo gereği saat 09:15 de Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 112 Acil Sağlık ve UMKE ekipleri tatbikat amaçlı yangın anonslarıyla merkezlerinden Atatürk İlkokuluna doğru çıkış yaptı. Bu sırada okulda bulunan öğretmenler ve öğrenciler de tatbikata hazır halde beklediler. Araçlar siren sesleriyle okula giriş yapınca, öğrenciler acil çıkış kapıları kullanılarak okuldan tahliye edilip dışarıya çıkarıldı.

Büyük Heyecanİtfaiye ekipleri ilk etapta okulun birinci katında tatbikat amaçlı duman verilen bölgelere müdahale etti. Dumanların yükseldiği bazı sınıflarda mahsur kalan öğrenciler ise 112 Acil Sağlık ve UMKEnin müdahaleleriyle sedyeyle ambulansa taşındılar. Tatbikat sırasında öğrenciler okulun bahçesinde ekiplerin yaptığı müdahaleyi büyük bir heyecanla izledi. İçeriden çıkarılan yaralılara okul bahçesinde sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Kısa bir süre içinde okul içindeki tüm öğrenciler dışarıya çıkarılarak tatbikat tamamlandı.Öğrenciler BilgilendirildiTatbikat sonrası Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı “Afet Eğitimi Hazırlık Günü” etkinlikleri çerçevesinde programa katılan Adapazarı ilçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, afet eğitiminin ülkemiz ve ilimiz için önemine dikkat çekerek, etkinlikte katkısı olan herkese teşekkür etti. Afet eğitimi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 112 Acil Sağlık ve UMKE ekiplerinin hazırladıkları stantları gezen öğrencilere herhangi bir doğal afet sırasında neler yapmaları gerektiği uygulamalı olarak gösterildi. Afetler karşısında nasıl davranmaları konusunda arkadaşları tarafından bilgilendirilen öğrenciler öğrendikleri bilgileri pekiştirip eğlenceli anlar geçirdiler.Yoğun KatılımAfet Eğitimi Hazırlık Günü programına öğrenci, öğretmen ve velilerin yanısıra Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Zeynep Didem İnce, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Koray Keskin, Maarif Müfettişi Metin Taşkın, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Kıdemli Uzmanı Emin Özdamar, JICA Ankara Ofisinden Başkan Yardımcısı Taichi Minamitani, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Miyuki Konnai, Japonya Japan’s Leading Newspaper Gazetesi İstanbul Büro Şefi Yoshiaki Kasuga katıldı.

16 Kas 2014 - 00:31 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.