Öğrenciler beyaz önlük giydi

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi üçüncü sınıf öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan törende konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, öğrencilerin bu noktaya gelmeleri için her türlü fedakârlığı yapan velilerin her şeyden önce teşekkürü hak ettiklerini ifade etti. Öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Tıp fakültesi okumak ve mezunu olmak, hayat boyu meşgul olmanın adayı olmak demektir.

Hatta hekimler para kazanırlar, fakat zaman bulup harcayamazlar. Bu çok büyük bir fedakârlıktır. İyi bir fakültede öğrencisiniz. Bu önünüzdeki altı yılı çok iyi değerlendirirseniz, bir taraftan iyi bir hekim olarak yetişebilme imkânınız var. Buna ilaveten ciddi bir entelektüel kapasite ile hobileri olan, dört başı mamur, örnek kişi olarak mezun olma imkânınız var. Tüm mesele zamanı iyi organize etmektedir. İnşallah bu başarılarınız ömür boyu devam eder” şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir de konuşmasında fakültenin beş dönemdir mezun verdiğini, küçük bir fakülte olmadıklarını ve kuruluş dönemini atlattıklarını belirtti. Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, “Tıp Fakültesi ilk zamanlarda birkaç sırayı ancak doldurabiliyordu. Kendimizi yalnız küçük hissediyorduk fakat şimdi salon doldu. Bugüne kadarki mezun arkadaşlarımızın başarılarına baktığımız zaman, TUS başarısını esas aldığımızda mezunlarımız üst sıralarda. Mezunlarımızın tamamına ulaştık ve ilk sınavda yerleşen öğrenci oranımız yüzde 45 oldu. Türkiye’de böyle bir fakülte yoktur. Bu konuda hocalarımızın çok büyük emeği var. Fakültemizde öğrencilere sağlanan çok güzel imkânlar var. Önce eğitim diyerek yatırımları ve donanımları sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerin ailelerine de seslenen Dekan Akdemir, “Biz eğitimciyiz, sizler değerli yavrularınızı Sakarya Üniversitesinin bu şefkatli ellerine emanet ettiniz. Başta Sayın Rektörüm olmak üzere biz hocaların birinci görevi, sizlerin emaneti olan çocuklarınızı, sizden aldığımız şeklin bir üst değerine taşımak. Bunun yanında kendilerinin gelecekte hekimlik yapacak şekilde bilgi beceri ve ahlaki donanım ile donatmak olacaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler beyaz önlüklerini giydi.

12 Kas 2018 - 12:32 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.