MÜSİAD'dan kültürel etkinlik

MÜSİAD Sakarya Eğitim ve Kültür Komisyonu tarafından Yazar Sinan Yağmur'un konuşmacı olarak katıldığı Hz. İbrahim ve Hacer Aşkın Meali konulu program şube hizmet binasında MÜSİAD üyeleri ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Erkan, Hayat, İçerisinde Birçok Hikâye Barındıran Büyük Bir Kitaptır.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Yusuf Gökhan Erkan, hayat, içerisinde birçok hikâye barındıran büyük bir kitap, her hayat sahibi, kendi hikâyesinin başrollerini oynayan birer oyuncu, şartlar ne kadar zor ve çetin de olsa kahraman olmak, büyük bir güç değil; inanç, çalışma ve fedakârlık istiyor.

Bizler; 17 MAYIS 2017 tarihin de, başlamış olduğumuz, Oku, Dinle ve Yaşa programımızla, bu kahramanlara hep beraber şahitlik ettik. Bizler, 19 yaşındaki bir gencin, Şehit Furkan Doğanın, büyük bir inançla, mavi sulara açıldığına, bir insanın yapabileceği en büyük fedakârlığa, canını ortaya koyarak, kutlu bir yürüyüşe, şehadete uzanan yolculuğuna şahitlik ettik. Bizler, Sivas'ın bir köyünde yaşayan, yavaş yavaş hareket kabiliyetini kaybetmiş, Küçük dünyasında bize göre büyük engeller için de yaşayan, kardeşimiz Fatma Tatlının, büyük umutlarla ve dualarla Allah'a yalvarmasına; Allah'ın, bu duaları hürmetine Fatıma'nın önündeki bütün engelleri kaldırdığına ve Fatma'nın, iki dua kanadıyla Kâbe'ye kadar uçtuğuna, huzur-u Resulullah'a vardığına şahitlik ettik. Bizler, hayatı boyunca karşılaştığı sınamaları aşarak, sabrı, iffeti ve bilgeliği ile insanlara örnek teşkil eden, Hz. Yusuf a.s'ın yaşamına, her durumda sabırlı, ümitli, tevekkül sahibi, dürüst, namuslu ve affedici olma özellikleriyle her kesimden insanlar için ibret verici mesajlarına şahitlik ettik.

Oku, Dinle ve Yaşa programımız bir okul oldu bizlere, yeniden kitaplara kavuştuğumuz bir öğrenci gibi. Her dersin sonunda bir ders çıkardık kendimize. Şahit olmak için okumak, anlamak için şahit olmak gerektiğini gördük. Diyerek katılımlarından dolayı Yazar Sinan Yağmur'a ve katılımcılara teşekkür etti.

Coşkun, Biz, Kâinattaki Bütünselliği Kavramak ve Bu Hakikate Göre Davranmakla Sorumluyuz.

Programda Selamlama konuşması yapan MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun, Bildiğiniz gibi MÜSİAD, öncelikle ekonomiyi temsil eden bir İşadamları derneğidir.

Fakat bugüne kadar eylemlerimiz ve söylemlerimizle ifade etmeye çalıştığımız gibi, MÜSİAD'ın gündemi sadece iktisatla sınırlı değil ve hiçbir zaman da öyle olmamıştır. Eğer öyle olsaydı, ekonomiyi diğer bilimlerden ayırarak, yalnızca matematiğin bir uygulamasına dönüştürmeye çalışan varoluş anlayışına yönelik eleştirilerimizin de bir anlamı kalmazdı. Biz, kâinattaki bütünselliği kavramak ve bu hakikate göre davranmakla sorumluyuz.

Biz, yalnızca ekonomik büyüme için değil, topyekûn kalkınma için çalışıyoruz. Bu nedenle, bir düşünce kuruluşu gibi toplantılar düzenliyor, bireysel ve toplumsal konuları masaya yatırıyoruz. Eğitim Kültür Komisyonumuzun "Oku, Dinle, Yaşa" etkinliği, bu bakımdan, fikir sahasına canlılık katan anlamlı bir faaliyettir diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Selamlama konuşmalarının ardından sahneye çıkan Yazar Sinan Yağmur Oku, Dinle ve Yaşa! Etkinliği çerçevesinde düzenlenen Hz. İbrahim ve Hacer Aşkın Meali konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi. Programın sonunda MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun, Yazar Sinan Yağmur'a konuşmalarından dolayı teşekkür ederek, hediyesini takdim etti. Gece hatıra fotoğrafıyla son buldu.

09 Kas 2018 - 12:32 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.