MÜSİAD Sakarya'dan 97. yıldönümü mesajı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun, Adapazarı’nın kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Coşkun, açıklamasında şunları kaydetti:

Başkan COŞKUN: Milli Mücadelenin Mihenk Taşlarından Adapazarı

“Kurtuluş Savaşı sürecinde şüphesiz ki Anadolu’ya silah sevkinde ve bağrından çıkarttığı kahramanlarıyla Adapazarı, Milli Mücadele’nin mihenk taşlarından biridir.

Bundan 97 yıl önce Yunan kuvvetleri bir kandil gecesinde Adapazarı’mızı işgal etmişti. Kandil münasebetiyle ibadet eden insanları tartaklamışlar, ezanların okunmasına izin vermemişler, evleri yağmalamışlar, insanlarımızı katletmişlerdi.

İşgalci Yunan kuvvetlerinin bu zulmüne karşı ise harekete geçen kahraman milletimiz, Kuva-yi Milliye’nin Adapazarı’nda örgütlenmesi ile birlikte karşı direnişi başlatmışlardı.”

Kahraman Atalarımız Halit Molla ve İpsiz Recep

“Direnişin en büyük isimleri şüphesiz ki Halit Molla ve İpsiz Recep’tir. Karasu’da karargâh kuran İpsiz Recep ile kuvvetleri, Yunan kuvvetlerini Sakarya Nehri’nin doğusuna geçirmemişti.

Halit Molla öncülüğündeki kuvvetler ise 20 Haziranı 21 Hazirana bağlayan gece, büyük bir saldırı başlatarak Yunan kuvvetlerinin neye uğradıklarını anlayamadan şehri terk etmelerini sağlamışlardı.”

Zaferin İşareti: Sabah Ezanı

“21 Mart’tan itibaren ezan okutulmasına müsaade etmeyen Yunan kuvvetleri, şehirden temizlendikten sonra Halit Molla Orhan Cami minaresine çıkarak sabah ezanını okumuştur.

Arkadan gelen Kuva-yi Milliye komutanına da haber göndererek “Bayrağı o assın, biz düşmanı kovalamaya devam edeceğiz.” diyerek, Adapazarı’na bir daha düşman ayağını bastırmamak üzere direnişi devam ettirmiştir.

Bu vatanın evlatları olarak biz de ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için, Milli Mücadele kahramanlarımıza borcumuzu ödemek için var gücümüzle çalışmaya, üretmeye ve yükselmeye devam edeceğiz. MÜSİAD olarak çizgimizden hiç sapmadan çalışmalarımızı yürüteceğiz.

Bu özel gün vesilesiyle bir kez daha belirtmeliyiz ki yıllarca süren savaşta tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen mücadelesinden asla vazgeçmeyen kahraman milletimiz, bu vatan için seve seve canını veren şehitlerimiz ve nice kahramanlarımız asla unutulmayacaktır.

Tüm Sakarya halkımızın 21 Haziran Kurtuluş Günü’nü kutluyorum.”

21 Haz 2018 - 14:12 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.