Mülteci ve göçmenlere hukuk desteği

11 – 12 Kasım tarihlerinde İstanbul’da “Sığınma ve Göç Hukuku” konulu bir eğitim gerçekleştirildi.

Mülteci Hakları Merkezi, Uluslararası Hukukçular Komisyonu, ECRE ve Mültecilerle Dayanışma Derneği işbirliğinde ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun katkılarıyla gerçekleştirilen eğitime Sakarya Barosu’nu temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Fırtın ve CMK - Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert Katıldı.

3 MİLYONDAN FAZLA

‘’ Mülteci ve Göçmenlere Hukuki Destek Projesi’’ başlığı altında gerçekleştirilen eğitimde, Sakarya’nın göç ve sığınma dinamikleri bakımında önemli bir noktada bulunduğuna dikkat çeken Av. Alim Mert, 3 milyondan fazla kayıtlı sığınmacı nüfusu ağırlayan ülkemizde bu sığınmacı ve göçmenlerin hukuki destek ihtiyaçlarının karşılanmasında baroların ve özellikle adli yardım mekanizmasının son derece önemli bir sorumluluk üstlendiğine vurgu yaptı.

ADLİ YARDIM GÜÇLENDİRİLMELİ

Karşılıklı görüş alış verişinin yapıldığı toplantıda, göçmen ve sığınmacı statüsünde yer alan kişiler için Barolar tarafından ücretsiz olarak Adli Yardım kanalı ile görevlendirilen avukatların bu alana ilgisinin arttırılması ve proje yetkilileri ile baroların işbirliği içinde ortak bir çalışma yürütmesi gerekliliği konusunda mutabakata varıldı.

Sakarya Barosu Adli Yardım ve CMK Koordinatörü Av. Alim Mert sürecin sağlıklı ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için özellikle adli yardım mekanizmasının güçlendirilmesi için yeni projelerin bir an önce yaşama geçirilmesi gerektiğini belirtti.

15 Kas 2017 - 14:51 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.