Müftü Serenli'nin Kandil Mesajı...

Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli bir kandil mesajı yayımladı.

2 Ocak Cuma gününü 3 Ocak Cumartesi’ye bağlayan gece, Hz.Muhammed (SAV)’in hicri takvime göre doğum yıl dönümü olan 12 Rebiül Evvel 1436’da Mevlid kandilini idrak edeceğimizi belirten Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli bir kandil mesajı yayımladı. Müftü Serenli yayımladığı mesajında, “Sevgili Peygamberimiz (SAV)’in kutlu veladenin yıldönümü olan Mevlid Kandili, Hz. Peygamer (SAV)’in bizlere emanet ettiği bütün değerleri ve yolumuzu aydınlatan öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır. Milletimiz ve tüm İslam Alemi bu yıl da yeni bir heyecanla Allah’ın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği ve peygamberler zincirinin son halkası olan Son Peygamber Hz. Muhammed'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlâkını özümsemek, O’na duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak düşüncesiyle O’nun kutlu veladetinin yıldönümünü kutlayacaktır. Yüce Allah, insanlığa lütuf ve merhametinin bir tecellisi olarak, insanı insan yapan bütün değerlerin ve ahlaki erdemlerin kendisinde toplandığı Hz. Muhammed (SAV)’i Son Peygamber olarak göndermiştir. Hz. Peygamber’i bize en iyi bir biçimde tanıtan Kur’an, onun hayatını ‘yaşanabilir en güzel model’ olarak takdim etmekte ve kendisini örnek almamızı istemektedir O, ‘bizim içimizden bize gelmiş’ (Tevbe, 9/128) ve ‘âlemlere rahmet olarak’ (Enbiya, 21/107) gönderilmiş bir elçidir. Kur’an’da “Allah’ın sevgisine mahzar olmanın Hz. Peygamber’e tabi olmaktan geçtiğinin” (Âl-i İmrân, 3/31) vurgulanması, Hz. Peygamber’in inananlar tarafından her zaman örnek alınmasının gerekliliğini ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı. Müftü Serenli mesajını şöyle tamamladı: “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) bütün hayatı boyunca bizlere, Yüce Yaratıcı’ya iman edip O’nu içtenlikle sevmeyi, O’na bağlanarak ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına riayet etmeyi, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, komşuluk ve akrabalık bağlarına önem vermeyi, kimsenin gönlünü kırmamayı, iyilikte yarışmayı ve yararlı insan olmayı öğütlemiş ve bütün bunları bizzat örnekliğiyle bize göstermiştir. Bu ahlaki değerleri fark etmek ve onları yaşam tarzı haline getirebilmek hepimizin temel hedefi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Sakaryalı hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm İslam Âlemi’nin kandillerini tebrik eder, tüm kardeşlerimize “Ahlakı Kur’an olan Son Peygamber (SAV)’in örnekliğinde güzel bir yaşam dilerim. Salat-ü selam, tahiyyat-ü ikram, her türlü ihtiram O’na… O Gül Peygamber (SAV)’e olsun.”

31 Ara 2014 - 17:25 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.