MTTB’den Rabia Mesajı

Davasına sahip çıkıp bu gün hapislerde çürütülen tüm tutukluların bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyoruz.

14 Ağustos günü Mısır’da yapılan darbeyi lanetlemek üzere ilan edilen Dünya Rabia Günü dolayısıyla Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şubesi bir mesaj yayımladı.

MTTB Sakarya Şubesinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son yıllarda Ortadoğu’da yaşanan acı hadiseleri büyük bir kaygı ile izlemekteyiz. Ne yazık ki İslam dünyası büyük bir taassup ile sağ duyudan yoksun yönetimlerin ve örgütlerin kontrolünde, fitne ortamı içinde birlikten yoksun vaziyette ve acı içerisindedir. Yaşanan tüm bu acı olaylar için birçok sebep gösterilebilir. Bu fitne ve kavga ortamında İslam dünyasının bu gününün parlak olmadığı gibi geleceğinin de parlak olması düşünülemez. Geçtiğimiz senelerde Mısır’da yaşanan devrim sonrası ülkeyi uzun yıllar demir yumruk ile yöneten Hüsnü Mübarek yönetimi devrilmiş ve yerine demokratik bir seçimle Mursi, Mısır’ın Cumhurbaşkanlığına seçilmişti. Fakat halkların yönetimde etkin olmasında çok fazla hoşnut olmayan Amerika ve İsrail destekli odaklar Mısır’da gerilimi yükselterek yapılan askeri darbeye zemin hazırlamışlardır. Yaşanan olaylar neticesinde karışıklıkları bahane eden ordu, geçen sene ramazan ayı içerisinde anti demokratik bir şekilde, sözde demokrasi savunucu birçok batılı ülkenin de desteğini alarak yönetime el koymuştur. Ve seçilmiş bir Cumhurbaşkanı tutuklanmış bu durumu protesto eden yüzlerce kişi öldürülmüştür. Bu olaylar tüm Dünya’nın gözleri önünde yaşanırken bırakın Batılı ülkelerin karşı çıkmasını İslam Dünyasındaki birçok ülke bile sessiz kalmıştır. Milli Türk Talebe Birliği olarak yaşanan bu acıların sebebi olan ve İslam dünyasını menfaatinin aksine hareket eden, halkına zulüm eden yönetimlerin ve yöneticilerin karşısındayız. Dünya rabia günü münasebetiyle Rabia meydanında ve diğer meydanda şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle anıyor ve davasına sahip çıkıp bu gün hapislerde çürütülen tüm tutukluların bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyoruz.”.

14 Ağu 2014 - 21:55 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.