MHP'li Vekiller'den, Harb-iş Sendikasına Ziyaret..

MHP İl Başkanı Muhammed Levent Bülbül, Milletvekili Adayları Zihni Açba, Orhan Ünver, Alirıza Acartürk, Hüsamettin Atasever ve Gökhan Taşdeviren, Türk Harb-iş Sendikasını ziyaret ettiler.

SAĞLIK PARALI DEĞİL

Harb-iş Sakarya Şube Başkanı Yaşar Yavuz, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, yaptıkları eylemlerle bazı kesimlerin dalga geçse de sonuçta işçilerin Sakarya ekonomi için önemli olduğunu belirtti. Taşeronlaşmanın ciddi bir sıkıntı olduğunu kaydeden Yavuz, vergide adalet istediklerini de vurguladı. Yavuz, sağlığın parasız olmadığını da söylerken, “Bugün muayene olmak için evden çıkan bir insan, randevu alıp, muayene olup, ilacını alıp eve gittiğinde, ilaç parası hariç cebinden 52 TL para çıkıyor. 4 kişilik bir aile her ay bir kere hastaneye gitse, asgari ücretin yaklaşık 4’te biri sağlığa gidiyor. Bunun neresi ücretsiz sağlık hizmeti” diye konuştu.

EKONOMİK ÇETELEŞME

MHP Milletvekili adayı Alirıza Acartürk ise yaptığı konuşmada, Türkiye’de çok ciddi bir ekonomik çeteleşme olduğunun altını çizerek, “Bugün bu çeteleşmenin izleri her yerde var. TÜVASAŞ’ın bahçesine fabrika kurduran da bu çete, Şeker Fabrikası’nı bankalara peşkeş çektiren de bu çetedir. Bugün özel hastaneleri bir bir satın alıp, işlevsel hale getirdikten sonra, devletin kasasından ciddi kaynakları çeken de bu çetedir. Bazen yandaşa peşkeş çekilirken ortaya çıkıyor bu çete, bazen de yandaş olmayanlara verilen ihalelerin komisyonlarıyla ortaya çıkıyor.” Dedi.

VATANDAŞ FARKINA VARDI

Bu çeteleşmenin bir sonucu olarak ortalıklarda kasetlerin, tapelerin döndüğünü hatırlatan Acartürk, “Ama vatandaşlarımız geçen seçimde buna inanmadı. ‘Bu kadar da değildir herhalde’ dediler. Belirli kesimler hedef gibi gösterilip, algı operasyonları yapıldı. Paraları polisler koydu dediler. Sonra polislerin koymadığı anlaşıldı. Hatta daha sonra ayakkabı kutularında bulunan paralar, faizleriyle birlikte sahiplerine verildi. Kasetler montaj dediler. Montaj olmadıkları ortaya çıktı. Ama vatandaş artık her şeyin farkında. Bu seçim hesap sorma seçimidir. Herkes sandıkta hesap verecektir.” Diye konuştu.

KÖTÜYÜ GÖSTERİP, TEHDİT EDİYORLAR

Harb-iş üye işçilerin yüksek ücret aldıklarının zannedilmemesi gerektiğini de söyleyen Acartürk, “Siz emekliye 700-800 lira verirseniz, taşeron işçilerine asgari ücret verirseniz, sonra çalışanların aldıkları bu paraya şükretmesi gerektiğini söylerseniz, bu doğru değildir. Bu devleti yönetenlerin bir algı operasyonu ve beraberinde ücretleri düşürme hedefidir. Genel Başkanımız bu sisteme tepki amacıyla, taşeron işçilerle ilgili ciddi bir düzenleme yapılacağını ifade etmiştir. Diğer yandan ekonomik çeteleşme ile peşkeş çekilen kamu imkanları ve buradan birilerinin kasasına gitmesi engellenecek rantlar, milletin kasasına girecektir. Türkiye’de iktidarın değişmesi kesinlikle hayal değildir. Sahada bunu çok net bir şekilde görebiliyoruz” dedi.

15 Nis 2015 - 15:08 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.