MHP'den 24 Temmuz mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, gazetecilere yıpranma payı hakkının tekrardan verilmesi, özellikle yerel basının yasal düzenlemelerle güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

İl Başkanı Akar, gazetecilerin ve basın kuruluşlarının ticari ya da siyasi menfaat gözeten ve bu uğurda da manipülasyon yapmaktan geri durmayan sermayelerin eline terk edilemeyeceğini söyledi.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle konuşan Akar, "Gazetecilerin siyasi ve sermaye baskısı altında kalmadan görevlerini yapabilecekleri ortamın sağlanmasını temenni ediyoruz. Bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi üzerine düşeni yapmaya hazırdır" dedi.

"Gazetecilere büro çalışanı gözüyle bakılamaz" diyen Akar, şöyle devam etti:

İçerisinde bulunduğumuz bilişim çağı, kitle iletişim araçlarındaki çeşitlilik bilgi akışına hız kazandırmıştır. Haliyle toplumsal refleks anında gelişmektedir. 24 saat görevde olan basın kuruluşları ile gazetecilerin sorumlulukları da artmıştır. En önemlisi de kamuoyunun doğru bilgilendirilmesidir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” sözleri günümüze atıf niteliğindedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehrimizde görev yapan gazeteciler olmak üzere; Basın Ahlak İlkelerine bağlı, kamu menfaatini gözeten, toplumun hassasiyetlerine duyarlı ve gayri milli yapılardan uzak, objektif duruşa sahip tüm gazetecilerin ve basın kuruluşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, vazifelerinde kolaylık ve başarılar diliyorum."

23 Tem 2018 - 15:42 - Medya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.