Meralar ıslah edilmeli..!

Başkan Yıldız:"Sezon dışında ise bu maliyet çok yükselir ve işletme karlılığı düşer"dedi.

Sakarya Veterinerler Odası Başkanı Mustafa yıldız, tarım ve hayvancılıkta dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili açıklamada bulundu.

Yıldız açıklamasında şunları dile getirdi:

İlkbahar yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı. Sıcaklıklar arttı, ağaçlar çiçek açtı.

Tabiatta tatlı bir telaş mevcut.

Büyükbaş ve koyun işletmelerinin toplam giderlerinin %70 ‘i yem giderleridir. İşletmeler için gerekli olan yem ne kadar ucuz temin edilirse işletmenin karlılığı da o kadar artar. İşletme için makro öneme sahip olan bu durum, ülke hayvancılığının ileriye taşınması açısından da son derece önemlidir. İlkbaharda özellikle kaba yem temini konusunda mutlaka gerekli planlamalar yapılmalıdır. Bunun için bulunduğumuz yöredeki topraklara uygun ürünün yetiştirilmesi için gerekli hazırlıklar şimdiden yapılmalı. Meralar islah edilmeli, ihtiyaç duyulan kaba yem miktarı hesaplanıp, üretim için gerekli hazırlıklar yapılmalıdır. İşletmede kullanılacak olan tohumları tespit edip ekim zamanını kaçırmayalım. Dekar başına yüksek rekolteyi hedefleyelim. Tarlası ya da arazisi olan vatandaşlarımızın, bölgesini veya komşu illerdeki hayvancılığı gözeterek ihtiyaç durumunda gerekli üretimleri yapıp karlı bir sezon geçirmeleri mümkündür.

Sezonda kaba yemin maliyeti düşüktür. Sezon dışında ise bu maliyet çok yükselir ve işletme karlılığı düşer. Karlılığın düşmesi işletmenin geleceğini zora sokar. Hayvancılığımız gerek ülke içinde gerekse dünyada rekabet etme şansını kaybeder.Tüm üreticilerimize bol kazançlı bir yıl geçirmelerini diliyorum.

24 Şub 2016 - 10:10 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.