Meral Akşener Kurultay istedi

MHP’de 1 Kasım yenilgisinin ardından muhalif seslerin kurultay istekleri bitmek bilmiyor. TBMM eski Başkan Vekili Meral Akşener de partinin bir an evvel kurultaya gitmesi gerektiğini dile getirdi.

MHP’de 1 Kasım yenilgisinin faturası ağır oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ısrarlı ve yanlı tutum ve davranışları parti içindeki muhalif güçlerin ayak kaldırmasına neden oldu.

1 Kasım seçimlerinde “Hanımefendi dinlensin” diyerek açıklama yapan ve Meral Akşener’i aday göstermediğini açık yüreklilikle dile getiren Bahçeli’ye O kişiden kurultay daveti geldi.

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, olağanüstü kurultay talebinin, bir hesaplaşma ilanı değil, topyekûn doğrulma ve iktidar seferberliği olduğunu belirterek:

"Üst kurul delegelerimiz partimizde bir ilki başaracaklar, olağanüstü kurultayımızı toplayarak, iktidar yürüyüşümüzü başlatacaklardır" dedi.

Eski TBMM Başkan Vekili Akşener, düzenlediği basın toplantısında, 22 yıllık aktif siyasi hayatının yeni bir safhasında, MHP'nin mensubu olarak olağanüstü kurultay taleplerini paylaşmak üzere toplantı düzenleme gereği duyduğunu söyledi.

Parti Tüzüğü'nün ve Siyasi Partiler Kanunu'nun kendilerine tanıdığı demokratik bir hak olan ve parti mensuplarınca dile getirilen olağanüstü kurultay taleplerinin medyada geniş şekilde yer aldığını anlatan Akşener, bu taleplerin, Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından Başkanlık Divanı'nda yapılan konuşma ile reddedildiğini dile getirdi.

MHP’li Meral Akşener:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kastederek,"Kendisi kurultayın 18 Mart 2018'de yapılacağını açıkladı" dedi.

Ardından Akşener:

"Bu açıklama sonucunda tek seçeneğimiz; olağanüstü kurultay çağrısı için, hikmet, basiret ve ferasetine güvendiğimiz delegelerimize başvurarak, onların desteğini almaktır. Seçimli olağanüstü kurultay yapabilmek için tüzüğümüzün 63. maddesinin 4. fıkrasının 'Bu toplantılarda, toplantı gündeminde yer alan konular görüşülür ve karara bağlanır. Olağanüstü toplantılarda seçim yapılabilir' şeklinde değiştirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle açıkça,üst kurul delegelerimize olağanüstü toplantı için noter onaylı dilekçe vermeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi.

MHP'nin içine düştüğü durumun, Türkiye’nin durumundan ayrı düşünülemeyeceğini ifade ederek açıklamalarda bulunan Akşener;

"Ülkücü hareketi yeniden dirilterek, coşkun akan ırmağa çevirmek için tek tek isimlerin bir önemi yoktur. Hedefimiz, Ulu Önder Atatürk ve Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ilkelerini esas alan politikalar üreten, günlük amaçların ve siyasi çıkarların peşinde koşmayan, hukukun üstünlüğünü esas alan, iktidar olmak için siyaset yapan, yaşlıların tecrübesi ile gençlerin dinamizmini birleştiren, halkın sorunlarını dinleyen, gerektiğinde halka kulağını kaptırmaktan korkmayan, aklın eleştiri süzgecini kullanan, ortak akıl ve istişare yollarını açık tutan bir parti anlayışını tesis etmektir."dedi.

Akşener; Hz. Muhammed'in "Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız" hadisinin rehberleri olacağını ifade ederek:

"Milliyetçiliği yüreğinde duymayan, politikalarına geçirmeyen hiçbir millet tarih sahnesinde varlığını sürdüremez. Bu millet artık 'her şey bitti' denilen anlarda hiç bir şeyin bitmediğini, 'en son Türk bitti' demeden hiç bir şeyin bitmeyeceğini defalarca kanıtlamıştır. Ben, milletime ve ülküdaşlarıma güveniyorum" dedi.

30 Kas 2015 - 17:26 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.