Memuru pazarlık malzemesi yaptırmayız

Başkan Varol:”Öncelikle Tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet ve milletimize sabır diliyorum. PKK denilen bu illeti üç buçuk yılda bu kadar güçlü kılan zihniyeti de kınıyorum” dedi.

Türkiye Büro Sen Sakarya Şube Başkanı ve Türkiye Kamu Sen Sakarya İl Temsilcisi Rahim Varol açıklamada bulundu.

Başkan Varol Yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

Haberlerde Türkiye Kamu-Sen’in 2016 yılı talebi yüzde 12 olarak sunuldu, fakat bizim talebimiz yüzde 22’dir. Sendikacılığı da ciddi bir şekilde yapmamız lazım. Kamuoyunu insanları aldatmayalım.

ÖNCE ESKİ HESABI KAPATALIM. YANİ 2014-2015 KAYIPLARIMIZI KARŞILAYIN.

Kamu işçine verilen zammın helal olduğunu ama memur ve emeklinin de kayıplarının karşılanması gerektiğini söylüyoruz.

“2014-2015 yılında kayıplarımız oldu. 2015 yılında kamu işçilerine hemen seçimden önce Ahmet Davutoğlu, Türk-İş ile beraber 11.3 zam yaptı. Bu artış helal olsun kamu işçilerine ama; bu ülkede memur, emekliler de var. Memur emeklilerine yüzde 6 veriyorsunuz, kamu işçisine 11.3 zam yapıyorsunuz artı 500TL iyileştirme yapıyorsunuz. Bunun bir kere hesabını iktidarın memurlarımıza ve emeklilerimize izah etmesi lazım. Hükümetin kamu işçisi ile oluşan % 5.3 artı 500TL’lik farkı 1 milyon 900 bin memur emeklisine izah edebilmesi lazım. O halde biz diyoruz ki; 2014 yılından enflasyon farkı alacağımız var. Büyüme payı ile beraber % 5, 2015 yılından işçilerine verilen 5.3 artı 500TL memurlar ve emekliler olarak alacağımız var. Bir eski hesabı kapatalım. Yani 2014-2015 kayıplarımızı karşılayın diyoruz. Bu 2 bin TL yapmaktadır. Dolayısıyla kamu çalışanlarına, telafi zammı da dahil olmak üzere, yüzde 22 olarak oransal zam ve taban aylığa 100TL seyyanen zam istiyoruz. Ayrıca 2 bin TL kaybımızın dört eşit taksitle kamu çalışanlarına ve tüm emeklilerimize ödenmesini istiyoruz. bunları masada söyledik. Eğer 2014-2015 kayıplarımızı telafi etmeyen, hesaba katmayan bir toplu sözleşmeyi kim imzalarsa imzalasın biz o toplu sözleşmeyi şu andan itibaren ayıplı sayarız, saygı göstermeyiz ve tanımayız. 2017 yılı için ise, yüzde 10+10 oransal zam ve taban aylığa 150TL istiyoruz.

4/C’LİLERDE BU MEMLEKETİN EVLADI . İKTİDAR ÇALIŞMA HAYATINI KÖSTEBEK TARLASINA ÇEVİRDİ

Türkiye’de kadrolu istihdam olması gerekir. “Toplu sözleşme masasında yıllardır konuşuyoruz, siyasi iktidarın 4/C’liler ile inatlaşma alışkanlığından kurtulması lazım. 4/C’liler bu memleketin üvey evladı mı? Kunta Kinte’si midir? Yıllardır kadro istiyoruz bin bir türlü bahane üretiyorlar. Artık bu bahaneyi kabul etmiyoruz. 23 bin 4/C’li mutlaka bu Toplu Sözleşme’de kadroya geçirilmeli, 4/B vekil imam, vekil ebe, hemşire,memur hepsi de kadrolu olmalıdır. Faruk Çelik’in de bizim gibi düşündüğünü biliyoruz.. Yani artık Türkiye’de kadrolu istihdam olmalıdır. Mesela PTT teşkilatında ucube bir uygulama var. İdari Sözleşmeli Çalışan. Nedir bu? İktidar çalışma hayatını köstebek tarlasına çevirdi. Bunu düzeltmesi gereken de iktidarın kendisidir.

BİZİM TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA OLMAMIZ , MEMNUN-SEN İ RAHATSIZ ETTİĞİNİ BİLİYORUZ.. ÇÜNKÜ MEMURU, EMEKLİYİ PAZARLATMAYACAĞIZ.

Hiç mücadele etmeyeceksin, eylem yapmayacaksın ,dava açmayacaksın sonra sendikacılıktan bahsedeceksin.

Kamuoyunu aldatarak, yalanlarla sendikacılık yapılmaz. Türkiye Kamu-Sen 450 bin üyenin verdiği güçle var. Türkiye Kamu-Sen 450 bin üyeyi bu zor şartlarda, ağa babalarına güvenmeden, adam gibi sendikacılık yaparak, memuru tehdit ederek, makam unvan dağıtarak değil, adam gibi mücadele ederek 450 bin üye yapmıştır. Türkiye Kamu-Sen tabii ki de o masada olacaktır. Bizim orada olmamız sizi neden rahatsız ediyor. Çünkü memuru, emekliyi pazarlatmayacağız. Elbette sarı sendikacılığı deşifre edeceğiz. Bütün endişeleri, korkuları bundandır. İstiyorlar ki, hükümet ile al gülüm ver gülüm, al takke ver külah sendikacılık yapsınlar. Türkiye Kamu-Sen orada olanı biteni görmesin. Biz orada olacağız ve göreceğiz. Acemi başkanlarla sendikacılık olmaz. Kanun, bize orada oturma hakkı veriyor. Bu hakkı memnun-sen , vermiyor bize. İlk önce sendikacılık yap; o masada 2014-2015 yılının kayıplarını bir karşıla, ondan sonra senin konuşma hakkın olsun. Oturuyorsun Bakanlarla çay içiyor, pasta yiyorsun sendikacılık oynuyorsun. Sendikacılık sadece masada değil, alanlarda yapılır. Eylem yok, tepki yok. Bu nasıl bir sendikacılıktır?

14 Ağu 2015 - 11:32 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.