Mehmet Akif Anıldı

İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Sakarya Şubesi Rabia Ortaöğretim Kız öğrenci Yurdu tarafından düzenlenen “Mehmet Akif Ersoy’u anma programı ve şiir okuma yarışması” yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Şube Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu, İYC Sakarya Şube Başkanı Op. Dr. Vadettin Aktaş, İYC Sakarya Şubesi İktisadi İşletme Müdürü Yusuf Gökdemir, İYC Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Alemdar ve Recep Kılıç, İYC Sakarya Şubesi Eski Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Uzunoğlu, İYC Necip Fazıl Kısakürek Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü İbrahim Yıldırım ve daha birçok önemli misafirin katıldığı programın açılış konuşmasını İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şube Başkanı Op. Dr. Vadettin Aktaş yaptı. Programı dualarla açan Başkan Aktaş, Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anarak, onun şiirlerini okuyacak olan öğrencilere başarılar diledi.

Başkan Aktaş’ın selamlama konuşmalarının ardından öğrencilerden Esra Nur Yildirim, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

On öğrencinin katıldığı şiir okuma yarışmasında Mehmet Akif Ersoy’un ‘atiyi karanlık görerek azmi bırakmak, zulmü alkışlayamam, hüsran, Müslümanlık nerde’ adlı şiirlerinin yanı sıra birçok şiiri okundu.

Güzel şiir okuması ve hitabetiyle de bilinen AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz yaptığı konuşmada, ‘Çok heyecanlı bir akşamdayım. Mehmet Akif Ersoy denince nedense şiir gelir hep aklıma. Ama o aynı zamanda bir dava adamıdır. Burada gördüğüm herkes de bir dava eridir. Siz dava erlerini gönülden tebrik etmek ve selamlamak istiyorum.’ Dedi. Konuşmalarının arasında Mehmet Akif’in şiirlerine de yer veren Yavuz, şiir okuma cesaretinde bulunan tüm öğrencileri tebrik etti. Konuşmalarının ardından yurt idarecileri tarafından öğrencilerden birinin yaptığı ebru sanatının olduğu bir tablo Yavuz’a hediye edildi.

Yavuz’un ardından kürsüye gelen Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak böyle bir programa davet edildiği için oldukça memnun olduğunu ifade etti. Ayrıca İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okuma cesaretinde bulunan öğrencileri de tebrik ederek, bu tür çalışmaların devamlılığının olması gerektiğini vurguladı. İYC Sakarya Şubesi Rabia Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu İdarecilerine de teşekkür etti. Konuşmalarının ardından İYC’nin ambleminin bulunduğu bir kahve fincan takımı hediye edildi.

Konuşmalar sırasında değerlendirmesini bitiren jüri üyeleri ilk beşe giren öğrencileri açıklaması için AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’u tekrar kürsüye davet etti. Ali İhsan Yavuz heyecanlı bir şekilde dereceye giren öğrencileri açıklayarak hediyelerini takdim etti. Birinci olan Aslınur Yildirim’a hediyesini Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, İkinci olan Tuğba Rümeysa Kır’a hediyesini Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, Üçüncü olan Fatma Coşkun’a ise hediyesini İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şube Başkanı Op. Dr. Vadettin Aktaş takdim etti. Ayrıca programda dereceye giremeyen ve programa katılan tüm öğrencilere Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ı hediye edildi.

Yurt Müdürü Ayşegül Çelik Program sonrası görevli öğrencilere teşekkür ederek şiir okuma cesaretinde bulunan tüm öğrencileri de tebrik etti.

02 Oca 2015 - 10:16 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.