Matur, Rahmet Diledi

SGC, basın şehitlerine rahmet diledi

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) 26 Eylül 2012’de yerel gazete denetimi sırasında uğradıkları silahları saldırı sonrası hayatını kaybeden Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve şef Devrim Ersen Özergin’i rahmetle andıklarını bildirdi. SGC Başkanı Sezai Matur elim olayın yıl dönümü ile ilgili yaptığı açıklamada, basın şehitlerine rahmet dilediklerini belirterek “Sakarya basını için ‘kara gün’ olarak nitelediğimiz acı olayı bir kez daha şiddetle kınarken, Allah’tan bizlere bir daha böyle acılar yaşatmamasını diliyoruz.” dedi. Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, BİK Kontrol Şefi Devrim Ersen Özergin ve Gazeteci Mustafa Süke, 26 Eylül 2012’de rutin denetim için gittikleri Anadolu Gazetesi’nde gazete sahibi Adnan Uyumaz’ın silahlı saldırısına uğramışlardı. Şef Özergin olay yerinde, Şube Müdürü Recep Bolat kaldırıldığı hastanede 8 Ekim 2012’de vefat etmişti. Yaralanan yerel gazete çalışanı Mustafa Süke ise uzun bir tedavi sürecinin ardından tekrar mesleğine dönmüştü. Saldırgan Uyumaz tutuklu olarak yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve bir 24 yıl ağır hapis cezası çarptırılmıştı. Karar Yargıtay’da onay bekliyor.

25 Eyl 2014 - 17:46 - Medya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.