Mahremiyet Eğitimi Atölyesi başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen Mahremiyet Eğitimi Atölyesi’nde dersler başlıyor.

‘Mahremiyet Eğitimi Ailede Başlar’ adı ile derslerin verileceği atölyede ilk ders zili 18 Temmuz Çarşamba günü Sosyal Gelişim Merkezi’nde saat 11.00’da çalacak. Dersler birer hafta ara ile devam edecek.

Mahremiyet Eğitimi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “3 Modül halinde uygulayacağımız derslerde 18 Temmuz Çarşamba günü ilk ders zili çalacak. İlk ders, Ailede Mahremiyet Eğitimi. Neredeyse her gün haber bültenlerinde, sosyal medyada farklı yaş gruplarından birçok çocuğun ve ailenin yaşadığı korku dolu deneyimleri duyar olduk. Bu durum hepimizi endişelendirdiği ve alarma geçirdiği gibi, çocuklarımızı bilinçlendirme konusunda neler yapabiliriz sorusunu da gündeme getirmekteydi. Bizde bu konu üzerine ‘Mahremiyet Eğitimi Atölyesi’ni SGM’de hayata geçirdik” dedi.

İlçelerde eğitimler sürecek

Yüce, “Derslerimiz birer hafta ara ile devam edecek. 25 Temmuz Çarşamba günü ise ‘Teknolojinin Mahremiyet Eğitiminde Rolü’ konu alınacak. Son hafta olan 1 Ağustos Çarşamba günü ise ‘Çocuk İstismarından Korunmaya Yönelik Önlemler ile son bulacak. Derslerimiz ilçe SGM’lerimizde de devam edecek. Sapanca SGM’de ‘Mahremiyet Eğitimi’ dersimiz 19 Temmuz Perşembe saat 15.30’da, Geyve’de 24 Temmuz Salı günü saat 15.30’da, Akyazı SGM’deki dersimiz ise 27 Temmuz Cuma günü 15.30’da vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

17 Tem 2018 - 15:37 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.