KYK Yurdu başka bahara!

2017 yılının ortalarında bitirmesi planlanan KYK yurdunun planlanan tarihte bitirilememesi Sapanca'da öğrenim gören öğrencileri ilçeden uzaklaştırıyor.

Gazipaşa Mahallesi'nde Sapanca Meslek Yüksekokulu binasının arkasında yapımına başlanan ve 08.07.2017 tarihinde bitirilmesi planlanan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na 500 kişilik kız öğrenci yurdu hala bitirilemedi. Kaba inşaatı bitirilen yurdun neden hala hizmete sokulamadığı merak konusu oldu.

ÖĞRENCİ VE AİLELER ZOR DURUMDA

Toplamda 13 milyon 660 bin lira gibi ciddi bir rakamla yapılan KYK yurdunun vaat edilenden daha geç sürmesi de öğrenci ve ailelerini maddi açıdan zor durumda bırakıyor Sapanca Meslek Yüksekokulu’nda okuyan kız öğrecilerin bazıları Sapanca'daki özel yurtlarda, bazıları ise Serdivan’da buluna KYK ve özel yurtlarda kalıyor. Sapanca MYO ve Turizm Fakültesi’ne yeni bölümler açılmasıyla öğrenci artışını doğrudan etkilemisiyle ve KYK yurdunun hizmete açılmasını rötar yapması endişeleri de beraberinde getirdi.

Haber: Mustafa Bilgili - Hamdi Yuluğ

20 Eki 2018 - 09:04 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.