Kurbanlarla yüzleri güldürecek

Sakarya Beşir Derneği İl Başkanı Latif Demir, her yıl olduğu gibi bu yılda mazlum coğrafyalarda kurban kesim ve bağış faaliyetleri yapacaklarını söyledi.

Mahcup gönüllere

Demir yaptığı açıklamasında, "Beşir Derneği olarak, Türkiye'de ve dünyanın farklı ülkelerinde kurban kesim ve dağıtım faaliyetlerini bu yıl da büyük bir titizlik ile sürdüreceğiz. Bu bayram da vacip, şükür, akika, adak ve benzeri niyetler ile kurban bağışı yapacak vatandaşların hayırlarına vesile olmak isteyen Beşir Deneği, yine mahzun ve mahcup gönüllerin müjdeleyicisi olmayı hedefliyor" dedi.

En ücra köşeye

Sakarya Atatürk Bulvarı önünde açılan stantta bağışları kabul ettiklerini belirten Başkan Demir, "Beşir Derneği, Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren 250 temsilciliğiyle ülkemizin en ücra noktasına kadar ulaşıyor, kurban bağışlarının paylarıyla ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürüyor. Ayrıca Balkanlar'da, Afrika'da, Orta Asya ve Uzak Doğu'da da vekâleten kurban kesim ve dağıtım hizmeti yürütüyor. Bu yıl da Türkiye başta olmak üzereSenegal, Çad, Sudan, Somali, Filistin, Moğolistan ve Bangladeş'te kurban kesimi gerçekleştireceğiz. Kamerun, Nijerya, Burkina Faso, Gana, Güney Afrika Cum., Afganistan, Malezya, Endonezya ve Tayland gibi ülkeler de ihtimal dahilinde olan ülkeler arasında yer alıyor" dedi.

Dikkat edilecek hususlar

Başkan Demir, "Beşir Derneği, vekâleten kurban kesim vecibesini, kadrolarının uzmanlığı ve fedakârlığı ile İslami usullere göre yerine getirirken, aynı zamanda aldığı sorumluluğun bilinciyle hareket ediyor. Beşir Derneği, çalışmalarına öncelikle kurbanlık hayvanların belirlenmesi, kesim yerlerinin ayarlanması ve düzenlenmesi ile başlar. Kurbanlıkların kesim esnasında eziyet çekmemesi için gerekliekipmanlaren iyi şekilde temin ve tedarik edilir,hayvanların besili ve sağlıklı olmasına azami özen gösterilir" dedi.

Demir, "Kurban, her şeyden önce bir ibadettir. Bu yüzden müftülük görevlisi hocalar da Beşir Derneği'nin kesim yerlerinde bulunmakta, kesimin İslami şartlara uygunluğunu kontrol etmektedir. Bağışçılardan alınan vekâletler kasaplara verildikten sonra kesim işlemi başlamakta, bir taraftan kesim devam ederken diğer taraftankesime nezaret eden ilgili noterle birlikte resmi işlemler tamamlanmaktadır" dedi.

Vekaletiniz emanet

Demir, "Kesimin her aşamasının koordinatörlüğünü üstlenen Beşir Derneği alınan her bağışı, verilen her vekâleti bir emanet biliyor. Bu sebeple kesimin herhangi bir aşamasında yaşanacak en ufak bir hataya, olası en küçük sağlık problemine veya az bir miktar etin israfına bile müsaade etmiyor. İşte bu yüzden kesimden önce kurbanlıkları kontrol eden uzman veterinerler, kesimden sonra da etleri kontrol ederek olası sağlık problemlerinin de önüne geçmiş oluyor" ifadelerine yer verildi.

KURBAN BEDELİ, BAĞIŞ VE TAKİP SİSTEMİ

Beşir Derneği, 2018 yılı için vekâlet yoluyla kurban bağış bedelini yurt içinde ve yurtdışında 800 TL.Bağışçılarına anlaşmalı bankalar için 4 taksit imkânı da sunuyor. Bağışçılar www.kurbanbagisla.com adlı web sitesinden kolayca on-line bağış yapabilir ya da hisse bedelini Beşir Derneği'nin banka hesaplarına EFT veya havale yöntemiyle yatırarak kurban bağışında bulunabilir. Kurban bağışları 0216 375 4042numaralı telefondanyapılabileceği gibi yurt genelinde bulunan temsilciliklerve şehir meydanlarında kurulanstantlardan da makbuz karşılığında yapılabilmektedir.

Bağışçılar, Beşir Derneğiresmi internet sayfasında bulunan "Bağış Takip Sistemi" bölümüne tıklayarak kurban bağışlarının nerede ve ne zaman kesildiğine dair bilgilere,imkânlar dâhilinde çekilen videolara rahatlıkla ulaşabilecektir. Ayrıca kurban seçim, kesim, dağıtım, teslimat gibi bütün bu süreçler, bağışçılara kısa mesaj yöntemiyle bildirilmekte ve bağış kurbanlarının güven içerisinde takip edilmesi sağlanmaktadır.

GEÇEN YIL 220 BİN KİŞİYE KURBAN ETİ DAĞITILDI

Geçen yılTürkiyebaşta olmak üzere Çad, Malezya, Endonezya, Somali, Sudan ve Bangladeş'te vekâleten kurban kesim organizasyonu gerçekleştiren Beşir Derneği, 220 bin kişiye kurban eti dağıttı. Bu yıl bu rakamı daha yukarılara taşımayı hedefleyen Beşir Derneği, hayırsever bağışçılarının teveccühünü bekliyor.

KARDEŞ PAYI PROJESİ

Beşir Derneği olarak bu kurban yeni bir projemiz var. "Kardeş Payı" ismini verdiğimiz projemizle, kurbanını kendi kesip, yine de derneğimize kurban eti bağışlamak isteyen vatandaşlarımıza çözüm üretiyoruz. Kurban etini ihtiyaç sahibi kardeşleriyle paylaşmak isteyen bağışçılar, derneğimiz vesilesiyle bunu çok rahat bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Bağışçılarımız, www.kurbanbagisla.com web sitemizdeki 'Kardeş Payı BağışFormu'nu eksiksiz bir şekilde dolduruyorlar. Formu doldurdukları sırada belirttikleri gün ve saatte,mukim oldukları ildeki temsilcimiz bağışçımızın evine gidip kardeş payı olarak ayrılan kurban etini alıyor ve ihtiyaç sahibine teslim ediyor.

15 Ağu 2018 - 13:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.