Kural ihlali yapan şoför yandı..

Emniyet Genel Müdürlüğü kaza oranlarının artması üzerine aldığı karar gereği, şehir içi ve şehirler arası otobüslere sivil trafik polisleri bindirilecek. Şoförlerin her halleri rapor edilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğünce Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü dahil, 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen genelge doğrultusunda toplu taşıma araçları ile yolcu otobüslerinde sivil trafik polisleri tarafından habersiz denetim gerçekleştirilecek.

Denetleme sırasında kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücüye ceza yazılacak, kural ihlali yapmadığı görülen sürücüye ise teşekkür edilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesi doğrultusunda şehirlerarası yollarda da sivil trafik polislerince 24 saat esasına göre denetim yapılacak. Bu amaçla personel sadece komşu illere, aynı gün içerisinde yolcu olarak gidip gelecek.

Seyahat süresince şoför ve karayolu gözlemlenerek, sürücünün telefonla konuşma, çalışma ve dinlenme süreleri, yolcuların emniyet kemeri konusunda uyarılıp uyarılmadığı, sigara içme ve diğer trafik kurallarına uyulup uyulmadığı tespit edilecek.

Hata yapan sürücü yandı

Sürücünün kural ihlali yaptığının tespit edilmesi halinde "ihlal tespit tutanağı" düzenlenerek gidilen ilin otogarındaki trafik görevlilerine teslim edilecek ve yaptırım uygulanması sağlanacak.

Aynı ilde birden çok personel görevlendirilmesi halinde farklı otobüs ve firmalarla seyahat edilecek. Güzergahta görevli personel aynı otobüste görev yapmayacak ve biletler farklı saatlerde alınacak. Denetimler yıl boyunca aralıksız sürdürüleceği ifade edildi.

27 Oca 2017 - 16:59 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.