• BIST 95.642
  • Kocaeli 32 °C

“KUDÜS” BASIN AÇIKLAMASI

Osman Karagüzel

“Adalet ve Özgürlük Pilatformu” adına, “Diriliş Saati Dergisi”nin, geçtiğimiz Cumaertesi günü yaptığı ““KUDÜS FİLİSTİN’İN BAŞKENTİDİR” başlıklı, İİT kararına bir başka açıdan bakışı ifade eden basın açıklaması ş öyle:

“İİT’nın ‘Kudüs’ konulu olağanüstü toplantısı tartışılmaya devam ediyor.

Toplantının sonuç bildirgesinde ‘ Doğu Kudüs’ün’ başkent olduğu ‘Filistin’ devletinin tanınma çağrısı yapıldı.

Yapılan bu çağrı ile Filistin halkının gasp edilen toprakları üzerine kurulan ve 1967’ye kadar da yeni işgallerle genişleyen, ‘Batı Kudüs’ başkentli ‘Ziyonist İzrail’ resmen tanınmış oldu! Diğer bir deyişle; Trump’a cevap verelim derken, Ziyonist İzrail’in  meşruiyeti de tescil edildi.

1967 Sınırlarını meşru görmek, 1917 Balfour Deklerasyon’undan 1967’ye kadar Filistin’de gerçekleştirilen tüm işgalleri ve katliamları içselleştirmek demektir.

Bu teslimiyet asla kabul edilemez.

Ziyonist İzrail, gayrimeşru bir terör devletidir. Bu terör devleti ortadan kaldırılmadığı sürece, dünya Müslümanlarına ( esasen tüm insanlığa ) huzur gelmeyecektir.

DOĞUSU VE BATISI İLE KUDÜS FİLİSTİN’İN BAŞKENTİDİR. Bizim çağrımız “Başkenti Kudüs olan Filistin’in tüm dünyada tanınması” şeklinde olmalıdır. Kudüs’te Ziyonistlerin hiçbir hakkı yoktur.

ZİYONİST İZRAİL’İN ANLADIĞI DİL, SADECE VE SADECE DİRİNİŞİN DİLİDİR.

Ziyonistlere karşı Filistin’i savunan ve bu uğurda bedeller ödeyen direniş örgütlerini selamlıyoruz. HAMAS’ı, İSLAMİ CİHAD’ı, FHKC’ni HİZBULLAH’ı ve diğer Filistin direniş örgütlerini ortaya koydukları olağanüstü mücadele nedeniyle kutluyoruz.

İZRAİL’İ KORKUTAN VE SINIRLAYAN YEGANE GÜÇ, DİRENİŞ ÖRGÜTLERİNİN GÜCÜDÜR.

O halde atılması gereken en önemli adım, direniş örgütlerine, başta askeri teçhizat olmak üzere her türlü yardım için seferber olunmasıdır.

DİRENİŞ ÖRGÜTLERİNE SİLAH YARDIMI YAPILMASININ, BAŞTA TÜRKİYE OLMAK ÜZERE, İSLAM COĞRAFYASININ GÜÇLÜ ÜLKELERİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLMESİ, FİLİSTİN DAVASINA YAPILABİLECEK EN ÖNEMLİ KATKI OLACAKTIR.

İZRAİL İLE TÜM İLİŞKİLERİN KESİLMESİ de, atılacak önemli adımlardandır.

TÜRKİYE’NİN İZRAİL İLE DİPLOMATİK, TİCARİ VE ASKERİ TÜM İLİŞKİLERİ KESİLMELİDİR.

Cumhurbaşkanı sn. Erdoğan’ın bu istikamette verdiği sinyalin, pıratiğe geçirilmesini talep ediyoruz.

Ülkemizde faaliyet gösteren ABD ve İzrail menşeli firmaların ve ürünlerinin  BOYKOT edilmesi çağrımızı yineliyoruz. Tüm sektörlerde ABD ve İzrail menşeli firma ve ürünlere karşı boykot uygulamak ve ilgili firmaların Türkiye pazarından çıkmalarını sağlayacak duruş sergilemek her Müslümana düşen temel bir görevdir. Bu konuda hassasiyet göstermek İMANIMIZIN  bir gereğidir.

Sakarya halkını ABD ve İzrail  menşeli fast fod zincirlerine, kafeteryalara, muhtelif yiyecek ve içeceklere, diğer marka ve ürünleri kapsayan geniş bir alanda BOYKOTUN  UYGULANMASI noktasında duyarlı olmaya davet ediyoruz.

ABD’nin  Kudüs ile ilgili tavrı, ABD politikalarının, genelde İslam dünyasında, özelde ise Türkiye’de ciddi boyutta tekrar sorgulanmasının önemini ortaya koymuştur.

11Eylül sonrası çeşitli bahanelerle ( yalanlarla) Afganistan’ı, Irak’ı, Mısır’ı, Libya’yı, Suriye’yi, Yemen’i iç ve dış müdahalelerle kan ve gözyaşına boğan,15 TEMMUZ’DA TÜRKİYE’DEKİ KANLI DARBE TEŞEBBÜSÜNÜN ARKASINDAKİ GÜÇ OLAN ABD İLE HESAPLAŞMAK, MÜSLÜMANLARIN ÜZERİNE FARZ OLMUŞTUR.

ABD ile hesaplaşmanın en önemli adımı ise, ABD ÜSLERİNİN KAPATILMASIDIR.

Başta İNCİRLİK ve KÜRECİK olmak üzere, Türkiye’deki tüm ABD üsleri kapatılmalıdır.

Trump’ın son Kudüs kararı ile ilgili konuşulması gereken hususlardan biri de Suudi Arabistan, Körfez Emirlikleri ve Mısır yönetimlerinin İslam dünyasına ihanetidir.

Anlaşılan odur ki, Trump Kudüs’ü başkent olarak ilan etmeden önce, sözkonusu işbirlikçi Arap ülkeleri yönetimleri ile bu meselede uzlaşma sağlamıştır.

Tüm dünya Müslümanları, Suudi Arabistan ( yönetimi) merkezli bu ihaneti asla unutmayacaktır. Bundan kısa bir süre önce basına düşen Suud Müftüsü’nün ( Amerikan müftüsü) açıklamalarını şimdi daha iyi anlıyoruz. Ne demişti Suud (Amerika)  Müftüsü: ‘İzrail ile savaşmak caiz değildir. Hamas terörist bir örgüttür.’

Tüm halkımızı bölgemizdeki ABD- İzrail- Suud ( yönetimi) şer cephesine karşı Filistin direniş örgütlerinden oluşan DİRENİŞ CEPHESİNE DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUZ.

Bu vesile ile İslam coğrafyasının Türkiye, İran, Pakistan, Malezya gibi büyük ülkelerinin güçlü bir ittifak anlayışı ile İSLAM BİRLİĞİ’ NE giden yolu açmalarını ve ihanet içinde olmayan tüm İslam ülkelerinin bu birlik içinde birleşmesini sağlayacak adımlara öncülük etmelerini diliyoruz.”

Geçtiğimiz Pazar günü, benimde iştirak ettiğim, Ankara Anadolu Meydanı’nda MEMURSEN’in düzenlediği ve birçok STÖ’nün katıldığı  “KUDÜS” mitinginde de, başta Memursen olmak üzere, ÖNDER, AGD ve tüm STÖ başkanları, doğu ve batısıyla, kuzey ve güneyiyle, Kudüs’ün bir bütün olarak Müslümanlara ait olduğu ve Filistin’in başkentinin “Kudüs” olduğu üzerinde durmuş ve bu görüşe vurgu yapmışlardır. Sadece Hakiş başkanı ‘ Doğu Kudüs’ kavramını kullanmıştır.

Ayrıca belirtmek gerekir ki, Pazarertesi günü BMGK’ nun ezici çoğunlukla ( 14’e 1 ) aldığı kararı, ABD’nin veto etmesi ( yıllardır yapageldiği gibi),  ABD’nin emperyalist ve ziyonist karakterini bir kez daha ortaya koymuş, BÜYÜK ŞEYTAN vasfını tekraren tescillemiş, hem BM’in yapısı ve işleyişi, hem NATO ve hem de ABD ile müttefiklik ve sıtıratejik işbirliğimizin artık gözden geçirilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur.

NOT: Basın açıklamasının parantez içindeki açıklamaları yazara aittir.

Bu yazı toplam 399 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Net Gaste | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0264) 278 54 50 | Faks : (0264) 278 54 50 | Haber Scripti: CM Bilişim