Kızılay'dan Ramazan ayı bilgilendirmesi

Türk Kızılayı Sakarya Şubesi Başkanı Zahit Tiryaki, yaptığı açıklamada, içerisine girmiş bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle Ramazan ayına özel yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu Ramzan ayında da “Bu Hilalin Altında Paylaşalım” sloganı ile toplanacak Fitre, Zekat, Adak Kurbanı, Gıda Kolisi, Alışveriş çeki vb. yapılan tüm ayni ve nakdi bağışları Türkiye’nin merhamet eli olan KIZILAY aracılığı ile yardımları insan onuruna yakışır bir şekilde yapacaklarını dile getirdi. Ayrıca şu ana kadar 1200 gıda kolisi yapıldığını ve sayının Ramazan ayının sonuna kadar 3000’i bulacağını belirtti. Yine geçen yıl almış olduğumuz kurban vekaletlerinden yapılan 800 gr.lık kıyma ve kuşbaşı konservelerinin de önümüzde birkaç gün içinde ellerinde olacağını belirterek evlerine et girmeyen vatandaşlarımızı ramazan ayında etle buluşturacağız.

Güzide iki köklü kurumumuzun 150. Yılında Adapazarı belediye ile Türk Kızılayı Sakarya şubesi tarafından ortak hizmet veren Toplumsal yardımlaşma Marketimizin 8. Yılında özellikle mağdur, hasta ve engelliler ile ihtiyaç sahiplerine belirlenen kriterler doğrultusunda giyimden yiyeceğe, çocuk mamasından hasta bezine kadar birçok ihtiyaç maddesinin bulunduğu toplumsal yardımlaşma marketi, yoksulların yüzünü güldürüyoruz.

Türk Kızılayı Sakarya Şubesi Başkanı Zahit Tiryaki, yaptığı açıklamada, hem insanların ihtiyaçlarını karşılamak hem de onların rahat ve huzurlu bir şekilde bayrama ulaşması adına faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Gıda, giyecek yardımı ve nakit yardımların yapıldığını anlatan Tiryaki, "Biz burada veren elin alan eli görmediği bir sistemi oluşturduk. Biz burada bir aracı kurumuz. Bize verilen yardımları en güzel şekilde, en modern haliyle burada 'Sosyal Yardım Marketi' vasıtası ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Buradaki marketimizdeki alışveriş poşetleri üzerinde herhangi bir isim yok. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız normal bir marketten nasıl alışveriş yapıyorlarsa gönül rahatlığı ile buradan da alışverişlerini yapıyorlar."

Market sayesinde her ay 500 aileye düzenli yardım yaptıklarına işaret eden Tiryaki, "Giyimden temizlik malzemesine kadar yardım yapıyoruz. Biz burada bir gıda bankacılığı faaliyeti yürütüyoruz. Bu anlamda bizlere destek olan kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum. Ayrıca burada Adapazarı Belediyesinin de çok ciddi katkıları var. Bizlere burada lojistik desteği de sağlıyorlar. Bizler ekibimizle birlikte aile ziyaretleri yapıyoruz ve ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz. Her ay düzenli gıda ve giyim yardımı yapıyoruz. Çocuklar içinde çocuk bezleri de veriyoruz. Tüm kurum ve kuruluşların bizlere sağlamış oldukları bu imkanlar için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Markete alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar ise bu uygulamadan oldukça memnun olduklarını ve her ihtiyaçlarını buradan karşıladıklarını dile getirerek, vesile olanlara teşekkür etti.

16 May 2018 - 09:37 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.