“Kimse bu yanlışa sessiz kalamaz…!”

Varol:“Memurun maddi manevi kayıpları genişletiliyor. Malum sendika rotasyonu savunur sözler sarf ediyor” dedi.

Sakarya Türk Büro Sen Şube Başkanı ve Türk Kamu Sen Sakarya İl Temsilcisi Rahim Varol Memurlara verilen sözlerin artık tutulması gerektiğine vurgu yapan açıklamada bulundu.

Başkan Varol’un yaptığı açıklama şöyle;

Kurumlarda Yazı İşleri Müdürlerine ve birçok kurumun Müdürlerine Rotasyon geliyor ve bunun daha sonra tüm memurlara uygulanacağı konuşuluyor. Memur bu kadar ne yaptı da aile bütünlüğünü bozana kadar uğraş veriliyor. Rotasyon hem memurun cebini hem de ekonomiyi zarara uğratacak. Çocukların eğitiminde sıkıntılara yol açacak.Bu yanlıştan ivedi dönülmelidir.

Maliye bakanı verdiği sözü tutmalı…!

Kurum içi uzmanlık sınavları açılmalı. Uzmanlık sınavlarının açılmasında en önemli unsur Maliye Bakanlığının bir an önce bu yolun açılmasını sağlamasıdır. Referandum öncesi Sapanca Vergi Dairesi açılışında Sayın Maliye Bakanımız uzmanlık sınavı açacağız sözünü vermiştir.

Memur vergi diliminden kurtulmalı

Memur her yıl duruma göre değişik aylarda vergi dilimine girmekte ve aldığı ücret zammını kaybetmektedir. Oysaki bu ülkede en sağlıklı vergiyi hem de peşin peşin memur ödemektedir.Memur ayrıca enflasyon altında da ezilmektedir.

Emek kutsal insan mukaddestir

İnsanların doğumundan ölümüne kadar hayatın her safhasında insana hizmet eden memur emeğinin karşılığını alamadığı gibi birde hak kayıpları yaşamaktadır.Yüce Peygamberimiz çalışanın emeğini alın teri kurumadan veriniz demiştir.Ancak görüyoruz ki bırakın alın teri kurumadan emeğin karşılığını almayı,vergi dilimleri ,enflasyon,her harcama kalemine gelen zamlar sonucu memurun cebindeki bile alınıyor.

Yap üyeyi , sonra kulağının üzerine yat…

Memurun bu sıkıntıları yaşamasının sebebi malum yetkiliyiz diye kurumlarda gezen sendikamsı yapıdır.Memurun rotasyonundan tutunda birçok sorun için biz eylem falan yapamayız diyen bir anlayış.İşleri memur değil siyaset ,koltuk kavgası, koltuk vaadi,Sineyi memura bir türlü dönemiyorlar .Siyasetin yörüngesinde döndükçe memura kayıp yaşatıyorlar.Bırakın siyasetçi siyasetini yapsın.Siz sendikacılığınızı yapın.Bölücülük hariç her siyasi görüşe saygımız sonsuz .Siz siyasetin yörüngesinden,memurda sizin gibi sendikanın yörüngesinden çıkmadığı sürece kayıplar yaşamaya devam edecektir.Siz malum sende sendikacılık adına tarihin karanlık sayfasında kaybolup gideceksiniz bir gün.Olan memura olacak.

15 May 2017 - 10:20 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.