Keleş: Çıta aşağıya düşmeyecek

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Yeni yıl yatırımlarıyla ilgili Şube Müdürleri Toplantısı’nda konuştu.

Pazartesi günü SASKİ Genel Kurulu’nun gerçekleştirileceği bilgisini veren Dr. Rüstem Keleş, “Hayırlısıyla 2017 yılını bitiriyoruz. Hem şehir merkezinde hem şehrin genelinde önemli çalışmalarımız var. Bazı bölgelerde kanalizasyon, bazı bölgelerde içmesuyu çalışmaları var. Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini arttıracağız. Devam eden projelerimizden Akçay Barajı’nda dolgu tamamlandı, isale hattında ise 47 kilometrenin 45 kilometresi bitti. Hedefimiz önümüzdeki yıl bu zamanlarda barajda su tutmaya başlamak. HES’leri de bitirebilirsek 2018’in sonunda 2019’un başlarında Akçay Barajı’ndan su almaya başlamayı hedefliyoruz. Çamdağı Barajı için ise ÇED raporunu bekliyoruz” diye konuştu.

İçmesuyunda iddialıyız

Dr. Rüstem Keleş, “Türkiye’nin 30-40 sene öncesini düşündüğümüz zaman bugün projeler ve yatırımlar bakımından gelmiş olduğu noktayı hayal etmek bile mümkün değildi. Türkiye’nin genel anlamda büyüdüğünü, hem maddi kapasitesinin hem insan kapasitesinin arttığını görüyoruz. İçmesuyu noktasında Türkiye’de en büyük iddialardan birisini ortaya koyduk. Şu ana kadar da bu iddiayı sürdürdük. Çalışanlarımızdan beklentilerimiz yüksek. Kendi alanlarında her türlü teknik, idari, hukuki bilgilere hâkim olmaları gerekiyor. Birimlerde teknoloji eksiği bulunmamalı. Hem kurum içinde hem paydaş kurumlarla iletişim kanalları açık olmalı. Problemlerin üzerine gidilmeli, problemler çözülmeli.”

SASKİ söylüyorsa doğrudur

Çıtayı daha da yükseltmeleri gerektiğinin altını çizen Dr. Rüstem Keleş, “Allah’a şükür SASKİ olarak koyduğumuz çıtaya ulaştık ve bu seviyeyi misyon ve vizyonumuz doğrultusunda daha da yükselteceğiz. Çıta aşağıya hiçbir zaman düşmeyecek. Bir baraj daha yapacağız, HES’ler kuracağız, hatlarımızı yüzde yüz güvenli hale getirmek için çalışacağız. Vatandaşlarımıza sorulduğunda SASKİ’den memnuniyet yüksek çıkıyor. Demek olumlu bir tablomuz var. Bunu hiçbir zaman lekelemeyeceğiz. Güven vazgeçemeyeceğimiz bir kavramdır. SASKİ kendi alanıyla ilgili bir şey söylüyorsa bu doğrudur. Bunu asla zedelemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

10 Kas 2017 - 17:03 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.