Kazan meslektaşlarına teşekkür etti

Baroda bu hafta sonu yapılacak olan kongrenin ardından gerçekleştirilecek seçim ile görevini devredecek Baro Başkanı Av. Zafer Kazan ve 52. Dönem Yönetim Kurulu Üyeleri son ruhsat töreni için bir araya geldi.

Stajyer Avukatlar Feyza Nur Çelik, Ahmet Ilgın Anıl, Ahmet Selim Beyenal, Fatih Zengin, Emircan Cebeci ve Uğurcan Saraç’ın ruhsatname töreni için Baro Konferans Salonunda bir araya gelen Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Yönetim Kurulu Üyeleri, avukatlar ve yakınları Baroda 52. Dönemin son törenini gerçekleştirdiler.

Her ruhsat töreninde meslektaşlarına seslenen Başkan Kazan görev yaptığı süre boyunca kendini desteklemiş ve ya desteklememiş tüm meslektaşlarına teşekkür etti.

DESTEKLEYEN DESTEKLEMEYEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

“Bu hafta sonu yapılacak olan genel kurul ile bu görevi diğer meslektaşlarımıza devredeceğiz. İki dönemdir şahsıma ve bu dönem birlikte görev yaptığım yönetim kurulu üyesi meslektaşlarıma teveccüh gösteren tüm meslektaşlarıma, destek versin vermesin herkese teşekkür ediyorum. Destekleyenlere yüreği için, desteklemeyenlere de fikirleri için teşekkür ediyorum. Çünkü hepsinden çok şey öğrendik.” diyerek sözlerine başlayan Başkan Kazan, 4 yıllık süreç boyunca çok zor şartlarda görev yaptıklarını ifade etti. Bu zor şartlara rağmen asla hukuk demekten vazgeçmediklerini dile getiren Başkan Kazan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

EN BÜYÜK MESLEK SORUNUMUZ HUKUKSUZLUK

“Ülkemizin en zor yılları idi görev yaptığımız bu süreç. Hukukun üstünlüğü demenin çok zor olduğu günlerden geçtik, hala geçiyoruz. Biz yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü derken yanımızda bulunmaktan endişe eden insanlar gördük. Böyle bir zamanda ikinci dönem baro başkanlığına aday oldum. İkinci kez büyük bir teveccühle seçilmemizin ardından hukukun üstünlüğü ve herkes için adalet demeye devam ettik. Çünkü en büyük meslek sorunumuz hukuksuzluktur. Bugün meslektaşlarımızın savunma hakkını kullanırken karşılaştıkları bütün olumsuz durumların temeli hukuksuzluktur. Yargı bağımsızlığında yaşadığımız büyük problemlerdir. Eğer hukukun üstünlüğünü bu ülkeye hakim kılabilirsek savunma hakkının ne kadar güçlü bir hak olduğunu göreceğiz.”

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNMAYA DEVAM EDECEK BİR BARO

Önümüzdeki dönem seçilecek olan Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri için de beklentilerini dile getiren Başkan Kazan:

“Dünyanın her yerinde mahkemeler vardır ancak hukukun ve demokrasinin hakim olduğu ülkelerde savunma hakkı vardır. O yüzden bundan sonraki dönemde de Baromuzun hiçbir endişe içinde olmadan, cesaretle, yürekli bir şekilde hukukun üstünlüğünü savunması, kim olursa olsun, kime karşı olursa olsun, iktidarlar ne kadar güçlü olursa olsun hukukun üstünlüğünü savunacak bir Baro duruşuna ve yönetimine ihtiyacımız var. Umuyorum ve diliyorum ki bizden sonra Baromuzun hukuk söylemi daha da güçlenerek devam eder ve hepimizin şikâyet ettiği sorunların da çözümü olur.” şeklinde konuştu.

ETTİĞİNİZ YEMİN HAYAT BOYU SİZİ TAKİP EDECEK

Konuşmasının sonunda Baroya yeni katılan genç avukatlara da seslenen Başkan Kazan

“Hukukun üstünlüğüne, mesleğin onurunu ve kurallarını koruyacaklarına dair, namusları ve vicdanları üzerine yemin eden genç kardeşlerim, bu yemin meslek hayatınız buyunca sizi takip edecek ve yemininize sahip çıktığınız oranda geleceğimiz ya daha aydınlık olacak, ya da daha karanlık… Sorumluluklarınız çok büyük” diyerek başarılar diledi.

17 Eki 2018 - 13:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.