Karasu'nun değerine değer katacak proje!

Karasu, İhsaniye ve çevre mahallelerinde yaşayan halk, Bakanlar Kurulu Kararıyla Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edilen 222 hektarlık alanda otomobil fabrikasının kurulmasını istiyor.

Karasu ilçesi İhsaniye Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve yüzde 70’i devlet hazinesinde olan 222 hektarlık alan, Bakanlar Kurulu Kararıyla Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edilmişti. Geçtiğimiz günlerde BMC tarafından İhsaniye Mahallesine yapılacak olan dev yatırım için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısı yapıldı. “ACARLAR LONGOZU 17 KİLOMETRE UZAKLIKTA”

İhsaniye Mahallesine yapılacak olan yatırımla ilgili ‘Acarlar Longozuna’ zarar verdiği söylentilerinin çıktığını ifade eden İhsaniye Mahallesi Muhtarı Ömer Tutku, Longozun bölgeye yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek, “Kendi halkımızda bu fabrikayı istiyor. İnşallah fabrikanın en kısa zamanda yapılıp, üretime geçilmesini istiyoruz. Bu bölgenin Acarlar Gölü olarak bilinen Kuş Cenneti’ne yakın olduğu söylendi. Oysa böyle bir şey yok” dedi. “YILLARCA BİZ BURALARA BİR FABRİKA YAPILSIN DİYE BEKLEDİK”

Otomotiv bölgesi olarak ilan edilen alanın çevresinde bulunan Gölköprü Mahallesi Muhtarı Ali Haldız, “Yıllarca biz buralara bir fabrika olsun da bizimde insanlarımız çalışsın diye uğraştık. Bunu biz daha yüksek makamlara bildirerek istedik, araba fabrikası veya başka bir fabrika olsun diye hep bekledik. En son Cumhurbaşkanımızın sözüyle oldu bu fabrika. Allah razı olsun buradaki çoğu köy bu fabrikadan faydalanacak” diye konuştu.

“KİMSENİN ZARARI YOK, KAZANCI VAR”

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Denizhan ise, “Buranın yüzde 70’i devletin, yüzde 30 vatandaşın yeri var burada, onu da istimlak edecek devlet. Yani burada hiç kimsenin zararı yok, çevre köylerin kazancı var. Biz bunu bütün vatandaşlar olarak fabrikanın buraya kurulmasını istiyoruz, bizim işe ihtiyacımız yok ama torunlarımızın, arkadaşlarımızın, komşularımızın yeni yetişen çocuklarımızın hepsinin bu fabrikaya ihtiyacı var” dedi. “BURADA AÇILACAK FABRİKA BİZİ MEMNUN EDER”

İhsaniye Mahallesi sakinlerinden Metin Tutku da, “Doğup büyüdüğümüz yere bir otomobil fabrikası veya otomotiv sektörü ile ilgili bir fabrikanın açılması bizi memnun eder. Çünkü burada açılacak bir fabrika, Türkiye’de gençler açısından işsizlik oranının yüzde 20’lerde olduğunu düşünürsek onlar açısından iyi bir istihdam oluşturacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı. İLK PLANDA 4 BİN KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI

222 hektar alanda kurulması planlanan fabrikanın yılda 20 bin adet kamyon, 4 bin otobüs, 100 zırhlı araç, bin 500 tekerlekli zırhlı araç, bin adet taktik/lojistik araç ve 60 bin motor üretiminin yapılmasının planlandığı açıklandı. Bu araçların içinde kirpi, zırhlı TOMA, seyyar tamirhane ve uçan akaryakıt tankeri de yer alıyor. İnşaat sürecinde 500, işletme aşamasında 4 bin, yan sanayi ve dolaylı yoldan 10 bin kişiye istihdam sağlanacağı belirtildi.

09 Kas 2015 - 11:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.