Karasu'dan ilk ihracat Amerika'ya

Gazi Metal firmasının yükünü almak için Karasu limanına gelen CIELO DI TOKYO isimli yabancı bandıralı gemi 180 metre uzunluğunda.

Gazi Metal firmasının yükünü almak için Karasu limanına gelen CIELO DI TOKYO isimli yabancı bandıralı gemi 180 metre uzunluğunda.

Karasu limanı proje müdürüGökçen Erdem, CIELO DI TOKYO isimli yabancı bandıralı geminin bu sabah saat 10’45 gibi limana yaklaştığını söyledi.

Gazi Metal Karasu fabrikası lojistik müdürü Orçun Kurt ise Karasu limanından ilk ihracat Amerika’ya yapacaklarını söyledi.

Yaklaşık 8 bin ton sac yükünün yükleme işlemlerinin hava şartlarına bağlı olarak 1-2 gün içerisinde yapılacağını da ifade eden Kurt, geminin 1 ayda Amerika’ya ulaşacağını söyledi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mahmut Kösemusul ise, hizmet vermeye başlayan Karasu limanının sadece Sakarya değil, ülke ekonomisi açısından da önemli olduğunu söyledi.

“Bu liman bizim Karadeniz’den, Dünya’ya açılan bir kapımız olacak” diyen Kösemusul, bu limanın aynı zamanda Sakarya sanayinin gelişimine de önemli bir ivme kazandıracağı söyledi.

Karasu’da Lojistik OSB kurmak için çalışma yaptıklarını da ifade eden Kösemusul, İl genelinde olduğu gibi Karasu bölgesine de çevreye zarar vermeyecek yeni yatırımları çekmek istediklerini söyledi.

İlk yük gemisinin bugün yanaştığı Karasu Limanı Samsun ve Mersin'den sonra Türkiye'nin üçüncü, Karadeniz'in ise ikinci büyük limanı niteliğinde.

Karasu Limanı kargo, konteyner ve Ro Ro gemilerine hizmet verecek şekilde inşa edildi.

16 Oca 2017 - 13:07 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.