Karasu'da her şey hazır, yatırım bekleniyor...

Sakarya’lı Yan Sanayiciler Yerli Otomotive Hazır.

Sakarya taşıt araçları yan sanayi(ORAES) Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kansu, yerli aracın üretilmesine her zaman hazır olduklarını belirterek,”Burada bir sorun yok ancak marka yaratılması lazım. Bir marka yaratılması süreci, markanın yurt içi ve yurt dışı piyasalarda tutulabilmesi çok önemli” dedi.

Kansu, Dünya’daki önemli teknoloji ürünlerinden biri şüphesiz otomobillerdir. İcat edildikleri zamandan bu yana teknolojinin gelişmesiyle birlikte hep daha yeni, daha farklı şekillerle karşımıza çıkmıştır. Belki de amaç hep en iyisini üretmekti, belki de hep bu amaç için çalışıldı, fakat her seferinde daha da iyisi, daha da yenisi birbirini takip etti dedi.

ORAES Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kansu, yerli aracın üretilmesine her zaman hazır olduklarını belirterek,”Burada bir sorun yok ancak marka yaratılması lazım. Bir marka yaratılması süreci, markanın yurt içi ve yurt dışı piyasalarda tutulabilmesi çok önemli” dedi. Kansu, yan sanayi olarak yerli marka otomobil üretimini ise destekliyoruz. Üretilecek aracın yüzde 80’ini yapabilecek bir yan sanayiye sahibiz. Kamyon ve otobüs üretiminde yerli markalarımız var. 1960 yıllarda kurulan ve bugün üretimlerine devam eden parça üreticilerimiz var. Altyapı ve tedarik konusunda bir sıkıntı. Türk otomotiv sanayi büyümeye devam edecektir. Bu nedenle ülkemizdeki mevcut yatırımların da artarak büyümesi bizim en büyük temennilerimizden birisidir”

“Yerli Araç İçin Çok Geç kalınmış Bir Süreç”

Onur Kansu, "Biz şu anda yerli otomobille ilgili, elektronik ürün gruplarında üretim amaçlı hazırız. Yerli otomobilin içinde bulunan aydınlatma ürünlerini elektronik ürünlerinin üretimlerini yapabiliriz. Ticari araç için Türkiye çok önde olan bir ülke, fakat yerli araç için tabi kide geç kalınmış bir süreç bunun daha hızlı ve daha sağlam bir şekilde ilerlemesi gerekmektedir. Sakarya’nın yan sanayisi üreticileri buna tamamen hazırdır. Çünkü bu kapasite Sakarya da mevcuttur ve bu keşfedilmeyi bekleyen bir şehirdir dedi.

Mehmet KARAKAŞ- TRT HABER

.

08 Mar 2015 - 14:21 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.