Karasu’da Giysi Kumbarası

Karasu Belediyesi tarafından ilçede 10 farklı bölgeye giysi kumbarası yerleştirildi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, kumbaraların daha da çoğalacağını belirtti ve “Olmayan kıyafetler artık çöpe değil, kumbaraya atılsın” ifadelerini kullandı.

Karasu’da 10 farklı bölgeye Karasu Belediyesi tarafından giysi kumbarası yerleştirildi. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu yaptığı açıklamada, kumbaraların ilçede daha da çoğalacağını belirtti.

Başkan İspiroğlu; “Üzerinize olmayan ve giysi dolabınızın bir köşesinde duran kıyafetlerinizi artık çöpe değil, kumbaraya atabilirsiniz. Buraya sadece kıyafet değil, kullanmadığınız ayakkabı, terlik gibi eşyalarınızı da atabilirsiniz. Böylelikle bu kıyafetler toplanıp, ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılacaktır. Bu kutular çöp konteynırı değildir. Bu konuda da halkımızın duyarlı olmasını rica ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Karasu’nun her geçen gün büyüdüğünü ve tüketimin de arttığını belirten Başkan Mehmet İspiroğlu; “Şu anda ilçemizde 10 adet ikinci el giysi ve ayakkabı kumbarası bulunmakta. Burada toplanan kıyafetler belediyemiz bünyesindeki giysi bankasında yer alacak ve ihtiyaç sahipleri kişiler buradan kendi ihtiyaçlarını da karşılayabilecek.

Geri kalan ve kullanılmayacak olan kıyafet, ayakkabı, terlik gibi eşyalar ise geri dönüşüme gönderilerek iplik, deri ve benzeri ürünlere dönüştürülecektir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

03 Tem 2018 - 10:09 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.