Kapıdan kovuyorlar, bacadan giriyor!...

Bürokraside görev yapmak, yaptırmakta kimi yerlerde zor…! Öyle bir bürokrat var ki, her yeri dağıtmış, talan etmiş, adamı sürmüşler, ama….

Ülkemizde ve yaşadığımız şehrimizde ilginç olaylarla yüz yüze gelmek neredeyse sıradanlaştı. Öyle bir bürokrat ki evlere şenlik…

Adam çalıştığı kurumu kendi şahsı çakar ve menfaatleri için kullanmış, eşine dostuna kullandırtmış, olmayacak işlere imza atmış, devletin kendisine tahsis ettiği aracı, masayı koltuğu tabiri caizse kirletmiş, sonunda da hak ettiğini bulmuş.

Ankara’daki ağabeyler, bu çalışkan görünümlü, ‘bit’ böceğini, uygun gördükleri yere postalamış, hakkında da soruşturma açmışlar. Ama gel ger ki, adamda utanma arlanma, kalmamış.

Ne yapmış etmiş yine dönmüş. Tabi Ankara’daki ağabeyler, büyükler, durumdan haberdar olunca, ilgili müdüre, ‘uygun bi şekilde onu oradan gönder’ demişler.

Adamda utanma yok tabi.

Uyarı ve ikazları kale almamakta kararlı olunca… Devreye devletin güvenlik güçleri girmiş.

Bu zatı muhterem, makamından onların zoru ile çıkartılmış.

Şimdi ortalıkta geziyor,

Eskiden ağa babaları ile orada burada yemekler, çaylar, kahveler içen bu şahıs, şimdilerde kendisine çay ikram edecek birini bile bulamıyor.

Şehirde adeta dolaşmaya yüzü yokmuş.

Neyse ki, Ankara’daki ağabeyler,

Kendisine güzel ve yeni bir çörekleneceği yer bulmuşlar. Yakında oraya gönderilecekmiş de, çalıştığı kurum ve teşkilat da derin bir ‘ Ohh’ çekecekmiş…

Ne yaparsınız?

“Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir

Anlamı;

Nasihat ile yola gelmeyeni azarlamalı, azar ve nasihat ile yola gelmeyenin ise hakkı dayak olduğunu anlatan Ziya Paşa tarafından söylenen veciz bir sözdür...

Tamda bu zatı muhtereme uygun…

Kendisine ithaf olunur…!

18 Tem 2017 - 00:07 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.