Kantinciler yemek üretimine hazır

Sakarya Kantin İşletmecileri Derneği, geleneksel iftar yemeğini dernek başkanı Kemal Yavuz'un işletmeciliğini yaptığı Mithatpaşa Ortaokulu Kantini'nde düzenledi.

İftar programına; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Engin Kahraman, Coşkun Bakırtaş, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi, Arifiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nazmi Erman ile okul müdürleri ve çok sayıda kantinci esnafı katıldı.

Erenler Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Birol Kalyoncu öncülüğünde bay ve bayan kantincilere yönelik iki grupta açılan aşçılık kursunu bitiren Kantincilerin kendi ürettikleri yemeklerle hazırlanan iftar menüsü davetlilerden tam not aldı.

Mithatpaşa Ortaokulu kantininde hazırlanan yemeklerle düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Kemal Yavuz, Kantincilere yönelik eğitim faaliyetlerinden ilki olan aşçılık kursunu başarıyla tamamladığını belirterek; "Bizler kantinlerde kendi yemeğimizi kendimiz üreteceğiz. Yerinde üretim, yerinde tüketimle çocuklarımıza sağlıklı yemek hizmeti vereceğiz. Milli Eğitim Bakanlığımızın önümüzdeki yıl tekli eğitime geçmesiyle öğrenciler için düşünülen öğle yemeği hizmetine talibiz. Sözleşmemizde yasa gereği kantincilerin yemek üretimi yapabileceği yer almaktadır. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Allah'a şükür kantinlerimiz yapılan denetimlerde ülke genelinde en temiz ve sağlıklı alanlar olarak kanıtlanmıştır. Bugüne kadar kantinlerimizde herhangi bir gıda zehirlenmesi olayı yaşanmamıştır. İnşallah bu şekilde de devam edecektir. Bizler fiziki alanlarımızı her geçen gün daha da modern hale getiriyoruz. İnşallah ilimizdeki kantinleri ülkemizin en güzel kantinleri yapacağız. Temmuz ayında kantincilere yönelik pastacılık kursu ve yeni bir grupla aşçılık kursu açacağız." dedi.

11 Haz 2018 - 14:07 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.