Kadın Avukatlar'dan dikkat çekici açıklamalar

Kalkınma Bakanlığı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından geçtiğimiz günlerde Best Western Premier Otelde On Birinci Kalkınma Planı Toplantısı gerçekleştirildi.

Ülkemizin gelecek beş yıllık dönemde odaklanacağı temel politikalar ve stratejilerin belirlenmesi için düzenlenen Sakarya Kadınlara ve Gençlere Yönelik İl Toplantısına Sakarya Barosu’nu temsilen Kadın Hakları Merkezi Üyeleri Av. Betül Uruk ve Av. Rabia Çakar katıldı.

Baronun genç kadın Avukatları Betül Uruk ve Rabia Çakar’ın moderatörlüğünü üstendikleri toplantıya Sosyal Güvenlik Kurumu, Türk Kadınlar Birliği, Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

KADININ İŞ HAYATINDAKİ ROLÜ

Av. Betül Uruk ve Av. Rabia Çakar tarafından yapılan sunumda, iş kanunundaki köklü değişiklikler, kadın istihdamında karşılaşılan engeller, kadın kotalarının oluşturulması, kadınların ekonomik olarak desteklenmesi ve iş kanunun etkin olarak uygulanması konu başlıkları altında kadının iş hayatındaki rolü değerlendirildi. Kamu ve özel sektör arasındaki kadın hakları arasındaki eşitsizliğe de dikkat çeken Sakarya Barosu Avukatları bu eşitsizliğin giderilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade ettiler.

KADINLAR ÖRGÜTLENMELİ

Kadınların sadece iş hayatında değil sosyal hayatta da var olabilmelerinin toplumun her alanında cinsiyet eşitliği ilkesinin benimsenmesi ile mümkün olabileceğini ifade eden Avukatlar bu hususun aynı zamanda insan hakları meselesi olduğuna vurgu yaptılar. Kadın örgütlenmelerinin bu aşamada çok önemli olduğunu belirten Av. Betül Uruk ve Av. Rabia Çakar STK’ların desteklenmesi gerektiğine dikkat çektiler.

19 Şub 2018 - 16:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.