Jandarma operasyonlara hız kesmiyor

Jandarmanın yapmış oldukları operasyonlar sonucunda 605 kök yasadışı Hint keneviri ele geçirilmiş olup Jandarma tarafından imha edilerek etkisiz hale getirildi.

Jandarmanın yapmış olduğu operasyonlarda yakalanan şüpheli dokuz kişiden (A.Ç ile E.Ç) iki şahsın çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevine gönderildiği, diğer beş şahsın sorgusunun ardından serbest bırakıldığı, iki şüpheli şahsın aranmasına ise devam edildiği bildirildi.

Jandarmanın yapmış olduğu operasyonlar;

Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin sorumluluk bölgelerinde yapmış olduğu operasyonda ormanlık alana şüpheli Y.E. isimli şahıs tarafından ekilmiş 85 kök, yine aynı tarihte O.Y. isimli şahsın evinin bahçesinde 21 Kök yasadışı kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.

Hendek İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin sorumluluk alanlarında yapmış oldukları operasyonda şüpheli A.Ç ile E.Ç isimli şahısların ekmiş olduğu 182 kök yasadışı kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.

Kocaali İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin sorumluluk alanında yapmış olduğu operasyonda şüpheli S.D, O.D, A.D ve Selim D isimli şahısların fındık bahçesinde teneke içerisine dikmiş oldukları 107 kök Hint Keneviri bitkisi ele geçirilmiştir.

Sapanca İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin sorumluluk alanında yapmış oldukları operasyonda şüpheli İ.Y. isimli şahsın Dere içi mevkiinde dikmiş olduğu 210 kök yasadışı kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.

Jandarma Sakarya’nın her gün başka bir bölgesinde kenevir bahçelerini bulup imha ediyor. Yakaladığı yasadışı kenevir ekicilerini kanun önüne çıkartıp hesap sorduruyor.

Edindiğimiz bilgilere göre, yetişkin bir kök kenevirden ortalama 250 ile 500 gr. Esrar elde edilebiliyor. Bu hesap yapıldığında ele geçen kenevir miktarının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Toplumsal bilinç gelişmediği sürece uyuşturucunun önüne geçmenin imkânı yok. Geleceğimizi çalıyorlar. Gençlerimizi zehirliyorlar.

Uyuşturucu ekicileri ve satıcıları ihbar edilmediği sürece bu devran böyle sürüp gidecektir. Jandarma vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyor.

Çocuklarımızı bu tür kötü alışkanlıklardan korumak için lütfen daha duyarlı olalım, çevremizde olan biteni gözlemleyerek satıcı olabileceği düşünülen kişileri 156 Jandarma veya 155 Polis İhbar hattını arayarak bildirelim.

Unutmayın!“Geleceğin inşası bugünün gençleri ile hayat bulacaktır.”

19 Tem 2018 - 14:56 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.