İstihdamın önemi değerlendirildi

İşkur’dan İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu istihdam teşviklerini ve istihdam faaliyetlerini değerlendirme toplantısı

Sakarya İş Kur İl Müdürlüğü’nde önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda ,İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2015 yılı 3. olağan Temmuz ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2015 yılı ilk 6 aylık faaliyetleri ile istihdamın korunması, geliştirilmesi ve artırılmasına yönelik faaliyetler değerlendirildi. Buna göre, İlimizde İŞKUR’a işverenlerden 2015 yılının ilk 6 aylık dönemde 14.551 kişilik işgücü talebinin geldiği, yine bu dönemde İŞKUR aracılığıyla 7.383 kişinin işe yerleştirilmiş olduğu bildirilmiştir. Ayrıca, İŞKUR’ un meslek kursları, işbaşı eğitim programları ve Toplum Yararına Programlarından yılın ilk üç ayında toplam 5.501 kişinin faydalandığı, düzenlenen kurs ve programlar için 8.329.116,81-TL ödenek kullanıldığı belirtildi.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Hüseyin KESKİN, son teşvik mevzuatı kapsamında işbaşı eğitim programlarıyla gerek işverenlerin gerekse iş arayanların büyük bir ilgi gösterdiğini ve programlarla istihdam sayılarının çok daha fazla artacağını öngörmekteyiz. Özellikle, işbaşı eğitim programlarında katılımcılara 7 aya yakın süreyle günlük 38,48 TL üzerinden aylık bazda asgari ücretin neti kadar verdiğimiz ücret nedeniyle işverenlerimizin iş öğrenme ve adaptasyon maliyetlerini karşılamaktayız. İş arayanlar açısından iş deneyimi ve işletme kültürü kazanılması bakımından olduğu kadar yeni bir meslek öğrenme açısından da önemli olan bu programlara katılım artması son derece memnuniyet vericidir. Diğer taraftan, İlimizin Kurum kayıtlarındaki istihdam verilerine baktığımızda, işe yerleştirmede bir önceki yıla göre %17’lik artışın olduğunu, önümüzdeki günlerde istihdam teşvikinin bu rakamları daha da yukarılara çıkaracağı düşünülmektedir.

Sakarya Vali Hüseyin Avni COŞ, İlimizin istihdam sayılarının artarak büyümesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, bu artışı daha da yukarılara çekecek olan motivasyon unsurlarından biri de teşvik yasasıyla getirilen uygulamalardan işverenlerin ve iş arayanların daha fazla yararlanmasının sağlanması önem arz etmektedir. Bu anlamda, işverenleri ve iş arayanları İŞKUR programlarından daha fazla yararlanmaya davet etmiştir. Ayrıca, kurs ve iş başı eğitim programlarının uygulandığı işyerlerinde söz konusu kurs ve programların istihdama katkısının ve sonuçlarının izlenerek, işyerlerinin bu doğrultuda değerlendirmesine vurgu yapmıştır.

31 Tem 2015 - 16:00 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.