"İş bırakma eylemine ceza..!"

Başkan Korkmaz:“Vicdanlarını duvara asıp, cezalandırmayı kendilerine rehber edinenler” dedi.

Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz açıklamada bulundu.

Başkan yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

Mayıs ayında sağlık çalışanları olarak bir vahşet haberiyle sarsılmıştık. Samsun’da Dr. Kamil Furtun, Hastane koridorunda katledilmiş ve sağlıkta şiddet cinayete dönüşmüştü.

Türk Sağlık-Sen olarak bizde bu cinayeti protesto için 1 Haziran’da tüm yurtta iş bırakmıştık. Malum-Sen hariç sağlık alanında faaliyet gösteren Tüm sendikalar ve STK’larda bir gün işi bırakma eylemini gerçekleştirmişti.

Hatta belki de dünyada bir ilk yaşanarak Sağlık Bakanlığı ’da 15 dakika iş bırakma eylemi yapmış, bu eylemi de bizzat Sağlık Bakandı Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU ilan etmişti.

Bu eylem her gün eve sağ salim dönebilecek miyim, eşimi çocuklarımı görebilecek miyim korkusu yaşayan sağlık çalışanlarının bir haykırışıydı.

Bu eylem hayat kurtarırken, hayatını kaybetmek istemeyen sağlık çalışanlarının feryadının duyulması eylemiydi. Bu eylem tam da Sağlık Bakanlığı’nın sloganlaştırdığı gibi “ Şifa Veren Ellere Vefa” amaçlıydı.

Ersin’ler, Kamil’ler ölmesin, sağlık çalışanlarına sahip çıkılsın diye yapılan bir eylemdi. İşte bu sebeplerle gerçekleştirdiğimiz ve sendikal bir faaliyet olan iş bırakma eylemiz nedeniyle bir şube yöneticimize İl sağlık müdürlüğü tarafından iş bıraktığı için soruşturma açılmıştır.. Sendikaların gerçekleştirdiği iş bırakma eylemi nedeniyle ceza vermenin hukuksuz olduğu, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın bu yönde aldığı kararlara değinmeyeceğim. Çünkü bu hukuki bir meseleden önce vicdanı ve ahlaki bir meseledir. Ne yazık ki bu açıdan da İl sağlık müdürlüğü sınıfta kalmıştır. Kendi meslektaşlarının, mesai arkadaşlarının katilini protesto etmek için yapılan iş bırakma eylemine ceza kesenlerin, özellikle son seçimlerde gündeme gelen, kamu görevlilerinin, öğrencilerin talimatla mitinge gönderilmesini vicdanlarında nasıl izah edecekler. Koltuğu kurtarma derdinde olanların, siyasi mitinglerde boy gösterdiği bir ortamda, çalışma arkadaşlarının katliamını protesto etmek için iş bırakanlar hakkında açılan soruşturmalar ancak vicdanları kararanların uygulaması olabilir.

Görülüyor ki vicdanı kaskatı olanlar, sağlık çalışanını canını umursamayanlar, acıyı bile fırsata çevirmekten utanmayanlar ne yazık ki aramızda varlar.

Bakanlığın bile katıldığı bu iş bırakma eylemi nedeniyle çalışana soruşturma açanların nasıl bir ruh haliyle yaşadıklarını anlamak gerçekten çok zor. Herşeye karşı duyarsızlaşmışlar. Kalplerini, duygularını ve vicdanlarını söküp atmışlar. Çalışanlar niçin iş bırakıyor, Türkiye’de neler oluyor bi haberler,

Demek ki Kamil FURTUN’un katledilmesi onları hiç üzmedi. Hastane koridorlarında yaşanan vahşetten dolayı ne sorumluluk hissediyorlar ne de bu olayları umursuyorlar.

Herhalde işin fıtratında ölüm var, birkaç sağlık çalışanı öldü diye kıyamet kopmaz diyemi düşünüyorlar.

Bunlar için üzülüyoruz desek inanın üzülmeye bile değmezler. Vicdanlarını duvara asıp, cezalandırmayı kendilerine rehber edinenlere ne desek boş. Sağlık çalışanlarına yaşattıkları ile övünebilirler….

Tabi ki kimsenin yaptığı yanına bırakmayız. Sendikanın almış olduğu iş bırakma kararına uymasından dolayı üyelerine ceza verilemeyeceği ile Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları sabitken Sendikamız yönetim kurulu üyesine böyle bir soruşturma başlatılması aba altından sopa göstermektir ve bu bize sökmez. Bu soruşturma sonrası verilecek disiplin cezası sendikamızca yargıya taşınacaktır. Kazanılması kesin olan bu dava sonucunda da kuruma çıkarılacak avukatlık vekâletücretinin bu cezayı veren idarecilere rücu ettirilmesi için ayrı bir hukuki girişimde de bulunacağımızın bilinmesini isteriz.

23 Haz 2015 - 17:06 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.