“İnsanları ve hayvanları sevin”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Hayvanları Koruma Günü’ etkinlikleri Yazar Hakan Mengüç’ün katıldığı konferans ile devam etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve çok sayıda katılımcının yer aldığı programda Mengüç, konferansın ardından katılımcılara kısa bir ney dinletisi sundu.

Çocuklarınızı hayvanlarla yetiştirin

Yazar Hakan Mengüç, “Hayatım hep hayvanlarla beraber geçti. Ben küçükken etrafımızda yaşayan hayvanlar için kulübeler yapardık. Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi; hayvanı sevemeyen insanı da sevemiyor. Bugünlerde psikologlar çocukların hayvanlarla yetişmesini öneriyor” ifadelerini kullandı.

Onlarla iç içe yaşıyoruz

Mengüç, “Güney Afrika’da beyaz aslanların yetiştiren bir kampa gittim. Bu kampta aslan eğiticiliği eğitimi aldım. Beyaz aslanların nesli tükenmekte. Özel ortamlarda yetişiyorlar. Doğada kendi yemeğini bulabilen bir hayvanın hiçbir canlıya saldırmayacağını deneyimledik. Afrika’da hayvanları her yerde görebiliyorsunuz. Bizim kültürümüz de buna uzak değil. Fakat Avrupa’da sokaklarda hayvanlar yok. Ama biz Türkler sokaklarda kedi ve köpeklerle iç içe yaşıyoruz” dedi.

İnsanları ve hayvanları sevin

“İslam hoşgörü ve sevgi dinidir. Peygamber efendimiz mescidine kedileri davet etmiş, bir köpek yuvaladı diye yolunu değiştirmiş, kedi cüppesinde uyuya kaldı diye onu rahatsız etmemek için cübbesini kesmiştir. İnsanın kendisini sevmesiyle başlar her şey. Kendinizi tanıyın. İnsanları ve hayvanları sevin” diye belirtti.

05 Eki 2018 - 11:37 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.