İnsanın kendisini keşfettiği yolculuk

‘Bütün Saadetler Mümkündür’ filminin gösterimi ve filmin yönetmeni Selman Kılıçaslan’ın söyleşisi ile devam etti. Kılıçaslan, “Belli bir derinliği olan, filmin ana karakteri Ali’nin aşama aşama hayata, çocukluğuna, kendisine dair keşfettiği bir yolculuk o

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim Kültür Etkinlikleri çekimleri Sakarya’da gerçekleştirilen ‘Bütün Saadetlet Mümkündür’ filminin gösterimi ardından filmin yönetmeni Selman Kılıçaslan’ın söyleşisi ile devam etti. AKM’de gerçekleştirilen programa çok sayıda sanatsever katıldı.

Sakarya’da çekildi

Film gösteriminin ardından konuşan Selman Kılıçaslan, “Hiç aklımda olmamasına rağmen sinema okumaya karar verdim. Okulun ardından senaryo yazmaya başladım. Daha sonra yolum İstanbul’a düştü ve burada birtakım dizilerde çalışmaya başladım. Adapazarı’na döndüğümde ise kendi senaryomu yazmaya başladım ve 2013 yılında tamamladım. Kültür Bakanlığı ve TRT’den gelen destek sayesinde filmi çekme imkânı doğdu. Aklımda filmin çekileceği yerleri belirlemiştim. 2015 Aralık ayında filmi çektik. Daha sonra 2016’da gösterime girdi ve 2017 yılında İstanbul Film Festivali’nde yarışma filmi olarak gösterildi. Boğaziçi Film Festivali’nde yarıştı. Saraybosna’da filmin gösterimi oldu. Bizim yaptığımız filmler için çok büyük imkânlar bulamıyoruz. Bu yüzden çok fazla yaygın hale gelmiyor. Benim filmin oluşum hikayesinin özeti böyle” ifadelerine yer verdi.

Hayatı keşif yolculuğu

‘Bütün Saadetler Mümkündür’ filminin tamamını Sakarya’da çektiğini ifade ederek açıklamalarına devam eden Kılıçaslan, “Belli bir derinliği olan, filmin ana karakteri Ali’nin aşama aşama hayata, çocukluğuna, kendisine dair keşfettiği bir yolculuk olmasını istedik. Bu filmi, siyah beyaz tonlarda giden bir şekilde kurgulamak istedim. Çünkü insanın iyiliğe ve kötülüğe karşı meyilli her zaman değişebiliyor. Bu durum nefes aldığımız sürece gidip gelecek bir şey ve ister iyilik ister kötülük olsun hangi tarafta kalmak isteyeceğiniz hiçbir zaman net değildir. Bende bu git gel durumunu filme konu aldım. En ince ayrıntısına kadar sizlere aşılamak istedim. İnşallah filmi severek ve beğenerek izlemişsinizdir. Burada bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

21 Eki 2018 - 14:39 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.