"İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın"

Başkan Yeter; “ARSİADER olarak Enflasyon ile Topyekün Mücadelede bizde varız ve Bu kampanyaya Tam destek veriyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanını Enflasyon ile mücadeleyi ortaya koyarak Yüzde 10 indirim açıklamalarına Tam destek verdiklerini belirterek bu kampanyaya Topyekün katılım sağlamak gerektiğini dile getiren ARSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fahri Yeter şu açıklamada bulundu;

Enflasyonun en büyük mücadeleyi Uzun vadeli Kalıcı çözümler üretmek, kaliteli malları düşük maliyetli Yerli ürünlerle, Bilinçli Üretim ve Bilinçli Tüketim ile Ülke olarak Topyekün olabileceğini düşünüyoruz. Sizlerinde bildiği gibi Neyazıkki Tüketen bir toplum haline geldik. İnanıyorum ki Bu Asil Türk Millet birçok bedeller ödemiştir.

Çanakkale ve 15 Temmüz gibi badireleri Hep birlikte üstesinden gelmiştir İnşallah bununda hep birlikte üstesinden gelecektir. Şuan yurt dışından İthal ettiğimiz ham maddelerin Döviz kurlarının yüksek olması ve Diğer Girdilerin yüksek Maliyetle olması belimizi büküyor.

Devletimizin öncülük ederek Sanayicinin, Büyük, orta ve küçük ölçekli üreticilerin ve işletmelerin vergi yükünü hafifleterek, düşük faizli krediler sağlayarak Kobi’leri önünü açmalıdır.

Şeyh Edebali’nin Söylediği gibi “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın...” sözünü destur ederek bu milletin Yolu açılırsa bu milletin önünde kimse duramaz. Vatandaşlara Milli ve Yerli Ürünlere üretmeye ve tüketmeye teşvik etmelidir. Diğer taraftan Tarım ülkesi olduğumuzu hatırlayarak Teknolojinin, sanayinin yanında Yerli Tarım ile Yeniden ayağa kalkabileceğimizi düşünüyoruz. Avrupa’da örnekleri mevcuttur. Çiftçik meslek edinilmeli, Önemini ve itibarını arttırılmalı Profesyonel Tarıma geçilmelidir.

Tarım ve hayvancılık yapan çiftçilere dönüm başı değil Ürün âdetine veya kg. Göre destek vererek daha çok Mahsul üretime teşvik etmeli, Köylerde Kooperatifler kurularak Yerli Ziraat mühendisleri öncülüğünde çiftçiler bilinçlendirilmeli, topraklar analiz edilerek o topraklara uygun ve doğru ürün, doğru zamanda yapılmalıdır.

Köylerdeki Kooperatif elemanları köylünün ürettiği mahsulleri kendileri pazarlamalı, direk tüketiciye ulaştırmalı, Tüm tarım alanlarında planlı tarım yani ülke genelinde ürün dağılımına ve dengesiz, bilinçsiz üretiminin önüne geçilmesi şarttır.

Yani bu sezon şu mahsul para kazandı bir dahaki sezon o mahsulü ekilince ihtiyaç fazlası mahsul üretilmiş oluyor doğal olara dta yığılma oluyor neticede çiftçinin mahsulü tarlada kalıyor, mahsulü değerinde satamayınca zarar ediyor. Bu gibi olaylar çiftçide ürün ekmekten vazgeçmelerine neden oluyor. Aynı şeyler diğer Sanayi üreticileri içinde geçerlidir.

Devlet millet bir ve beraber olmalıdır. Tek taraflı beklentiler doğru ve faydalı olmayacağını düşünüyoruz. Enflasyon ile mücadelede İş adamları olarak bizlere düşen en iyisini yapacağız.

18 Eki 2018 - 08:26 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.