İnsan Kaynakları Fuarı SAÜ'de Açıldı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle gerçekleştirilen ARGE Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı, Sakarya Üniversitesi’nde törenle açıldı.

Törende konuşan SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk, başarının arkasında şehirdeki birlik ve beraberliğin olduğunu vurguladı. Öztürk, “Sakarya’mızın gelişim hızı inşallah daha da yükselecek. Hep birlikte gerçekleştirdiğimiz aktif çalışmalarla Sakarya, daha çok teknoloji üreten, daha çok ihracat yapan şehir haline gelecek, hedefimiz olan marka şehir hüviyetine kavuşacaktır” dedi.

SAGİF Törenle Açıldı Sakarya ARGE Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı törenle açıldı. Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Atabek, Vali Yardımcıları Erdoğan Ülker ve Akın Yılmaz, Rektör Muzaffer Elmas, SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk, Rektör Yardımcıları, İl Müdürleri, işveren temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Öztürk: Meslek Liseleri Geliyor Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın şehrin gelişimi için her türlü desteği vermeye devam edeceğini aktaran SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk, konuşmasında birlik ve beraberliğin, ortak aklın öneminin altını çizdi. SATSO çalışmalarında eğitime ve istihdama büyük önem verdiklerini belirten Öztürk, “SATSO bünyesindeki AR-GE ve Sanayi birimlerimizde kişi ve kurumlarla bu anlamda irtibat kuruyor, projelere destek veriyoruz. Uzmanlaşmış Meslek Eğitim Merkezleri kapsamında binlerce vatandaşımıza istihdam sağlıyoruz. Bu gayretimiz sonucunda gelen başarı bizim çalışma şevkimizi daha da artırıyor. UMEM’de Sakarya’mız, Türkiye 1.si. Gururluyuz, mutluyuz. Umde programlarımızda başarılı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. TEKNOKENT ve Otomotiv Şehri Sakarya Çalıştayı, Ar-Ge Çalıştayı, 3+1 ve 7+1 projelerinde ortağımız olan Sakarya Üniversitemizle paydaş olmanın gururunu yaşıyoruz. Üniversite-Sanayi İşbirliği’nde arzu ettiğimiz başarılara ulaştık. Eğitim alanında şehrimize önemli hediyelerimiz var. SATSO olarak Sakarya’mıza endüstri meslek lisesi kazandırıyoruz. TOBB ise şehrimize yeni bir kız meslek lisesi hediye ediyor. Çok yakında temeli atılacak.” diye konuştu. Hedef; Marka Şehir Sakarya Sakarya’nın hedefi olan marka şehir hüviyetine kavuşacağına olan inancını belirterek konuşmasını sürdüren Nadir Öztürk son olarak şunları kaydetti; “Sakarya’mız son ekonomik değerlendirmelere göre tükettiğinden fazlasını üreten, katma değeri yüksek bir şehir konumundadır. Bizim hedefimiz Sakarya’mızı geleceğin marka şehri hüviyetine kavuşturmaktır. Hep birlikte gerçekleştirdiğimiz aktif çalışmalarla Sakarya, daha çok teknoloji üreten, daha çok ihracat yapan şehir haline gelecektir. Biz SATSO olarak şehrimizin gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlayan herkesin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.”

Fuar 13 Mayıs’ta Son Bulacak Açılış konuşmalarının ardından Fuar stantlarını inceleyen heyet, fuara katılan firma, kurum ve kuruluşlar ile öğrencilere başarılar diledi. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası standının da bulunduğu “İş Sizi Arıyor” Sakarya ARGE Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı, 11-12-13 Mayıs’ta ziyaretçilerini bekliyor.

11 May 2015 - 16:57 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.