İmam camiye işetir mi?

Kırklareli İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, yorum yapmadan siz okuyucularına soruyor. Camiyi iğfal eden, camiye pisletilmesine sebep olan imam mı yoksa tinerciler mi?

“Hocam, görevden kaytarıp bir yerlerde para kazanmak vesair işlerde meşgul olmak veya görevden sıvışıp, bağlı bulunduğu tarikatin veya cemaatin etkinliklerine katılmak, mevlitlere gitmek, ekstra denilen sahne programlarına katılmak dinî açıdan ve etik olarak uygun mudur”soru soruyorlar.

Ben de bunun caiz olmadığını ahlaksızlık olduğunu eğer bu kaytarmalarda ticaret vesair yapıyorsa, mevlit cenaze veya konser vs gibi işlere gidiyorsa kazanılan paranın helal olmadığını görev mahallini terk ettiği zamandaki aldığı paranın da haram olduğunu bunu çoluk çocuğuna yedirmesi neticesinde çocuklarının ve ailesinin manevi olarak çöküntülere gideceğini açıklamıştım.

Hatta gitmediği halde uyduruk kaydırık onaylar alıp haksızca harcırah alan haramzadelerin de aldığı paranın helal olmadığını anlatmıştım konuyla ilgili video kaydımız internet ortamında bulunmaktadır.

Bugün bir hocamızla sohbet ederken ticaret değil ama camisini sık sık terk edip şeyhinin sohbetine giden güya derviş olan bir imamın durumunu bana anlattı. İşin en üzücü tarafı konudan müftünün haberinin olup ses çıkarmaması, yetmedi bir de bu imamı daha büyük ve önemli bir camiye getirip terfi ettirmesi…Hocamızın bana naklettiği içler acıtıcı durumu aynen paylaşıyorum.

Selamün Aleyküm Hocam. Yaşadığım bir acı olay var, onu size gönderiyorum, a'dan z'ye doğru. ben umreye 2010 da umreci toplayarak gittiğimde benim camimde yaşandı... böyle bir anıyı paylaşmam doğru olurmu, içime sindiremiyorum çünkü, doğru olur derseniz paylaşma niyetindeyim…Şöyle bir düşünün ki: İmamın birisine herhangi bir merkez camide 15 günlük görevlendirme yapılıyor. Varsayın ki bu zaman zarfı içerisinde imam namaz vakitlerine tam zamanında gitmiyor ve sadece 5 kez sabah namazına gidiyor. Yine varsayma devam edin; bu zaman zarfı içerisinde bir de kandil gecesi olsun ve hiç kimseye haber vermeden, kurumundan izin almadan o kandil gecesini tarikat şeyhinin huzurunda geçirebilmek için görev mahallini terketsin, ve yine faraza tesadüfen emekli bir imam camide bulunsun da ve kadınlı erkekli doldurulan camideki cemaate yatsı namazını kıldırsın ve durumu kurtarsın… Ve yine varsaymaya devam edin ki bu görev aksatıcısı imam efendi yatsı namazında sonra caminin kapısını kilitlemesin ve gece içeriye tinerci-balici-madde bağımlı gençler girsin, içeride alem yapsın ve daha da ileriye giden bu madde bağımlısı gençler iyice kafayı bulduktan sonra o ibadethanede def-i hacetlerini gidersinler…Yine farz edin ki bu durum ilgili amir olan Müftî Efendi’ye tesadüfen şikayet amaçlı değil de herhangi bir sohbet esnasında aksettirilsin ve hiçbir şey yapılmasın!!! --- Şimdi sıkı durun, varsayın ki bu imam b grubu ilçenin en merkezi camisine yeni imam olarak atanmış!!! -“Yan dinim yan” der gibi serzenişlerinizi duyar gibi oldum

Şimdi ben hiç yorum yapmadan siz okuyucularıma soruyorum. Camiyi iğfal eden, camiye pisletilmesine sebep olan imam mı yoksa tinerciler mi?

Toplumuzda tinerci-balici, vesair kötü alışkanlıklara dûçar olmuş yüzbinlerce gence sahip çıkmak, onları bu alışkanlıklardan kurtarıp camiye alıştırmak din görevlilerimizin gerçek vazifesi iken hepsi olmasa da önemli bir bölümü mevlitten cenazeden, konserlerden para devşirmek derdine düşmüşse, bu tip işlerden anlamayıp da balcılıktan tutun serviş şoförlüğüne kadar her türlü ticari işlere zamanının büyük bölümünü teksif etmişse, müftülerin büyük bir bölümü de hac ve umre ile (para kısmıyla) kafayı bozmuşsa tinerci de gelir camiye abdest bozuverir. Bunun hesabını Allah’a çok zor veririz. Demem o ki biz bu mesleği memurluk gibi değil mukaddes bir hizmet etme mesleği olarak görmeyi unutmuşuz. Her şeyi dünyevileştirdiğimiz gibi bunu da seküler hale getirdik ki bu çok büyük bir vebaldir.

Hocam, sen geçenlerde kertenkele dizisinde tahkir edilen imamet mesleğine ve imamlara sahip çıkan çok önemli yazılar yazmıştın bu nerden çıktı demeyin, ben öz eleştiri anlayışıyla pislikleri halının altına süpürmekten vaz geçelim diye iyi niyetle mütemadiyen uyarmaya devam ediyorum.

Korkuyorum bu mihraplar bizden ağır bir intikam alacaklar, başta idarecilerimizden….

Yukarıda mevzu edilen sözde derviş! imama Yunus bir tokat indiriyor 7 asır önce;

"Dervişlik olsaydı tâc ile hırka , Alırdık onu otuza kırka"

Adnan Zeki BIYIKKırklareli İl Müftü Yardımcısı

17 Kas 2014 - 22:20 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.