İlk Sahur ve İlk Teravih bu akşam

Tüm Müslüman Âlemi ve Türkiye’de idrak edilecek olan 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif ayı için tatlı telaş başladı…

Her yıl idrak ettiğimiz ve Müslümanlara farz kılınan Oruç ayı olan Ramazan-ı Şerif’geldi de çaktı.Sıcak pidelerin, zengin menülerin yer aldığı, fakir ve fukaranın hatırlandığı, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan ile ilgili hazırlıklarda sona gelindi.

İlk teravih, ilk sahur bu gece

11 Ayın Sultanı olan Ramazan-ı Şerif Ayına sayılı günler kaldığı şu günlerde ilk teravih namazı 26 Mayıs 2017 Cuma bu gece kılınacak.

bu gece yarısı, sabahına karşı sahura kalkınacak. Sakarya'da lk sahur saati ise 03.32. Davulların Sahur vaktinde inananları uyandırmak için mahalle mahalle gezmeleri, tatlı telaş ile sahur yemeklerinin yapılacağı Ramazan-ı Şerif’de son sahur ise 21 Haziran Cuma günü saat: 03.20’de.

İlk iftar

Ramazan’ı Şerif-i idrak edeceğimiz günler yaklaşa dursun, ilk iftarımız 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü Saat: 20.27’de yapılacak.

Fırınlarda pide telaşı, evlerde yemek telaşının yer alacağı Mübarek Ramazan Ayı’nın son iftarını ise 24 Haziran Cumartesi günü Saat: 20.42’ de yapacağız.

Kadir gecesi

Yine yılın en büyük günü, 11 Ayın Sultanı olan Ramazan Ayı’nın içinde yer alıyor. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni 21 Haziran 2017 Çarşamba günü idrak edeceğiz.

Tüm günahların af edileceği, yapılan ibadetlerin ve duaların kabul edileceği bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ ne değerlendirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan Bayramı

11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif ayının Arife günü 24 Haziran Cumartesi günü. 25 Haziran 2017 Pazar günü başlayacak olan Ramazan Bayramı üç gün sürecek ve 27 Mayıs 2017 Salı günü sona erecek.

Dini Günler Takvimi

26 May 2017 - 09:42 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.