İlahiyat Fakültesi'nde Akademik Kurul

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Musa Eken ve Prof. Dr. Kadir Ardıç ile İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, bölüm başkanları ve İlahiyat Fakültesi akademik personeli katıldı.

Rektör Elmas, toplantıda yaptığı konuşmasında İlahiyat Fakültesi için Merkez Kampüste yeni bir bina yapılmasının çok uzun yıllar boyunca gündemde olduğunu belirterek, inşaatın tamamlanmasıyla fakültenin çok güzel bir binaya kavuştuğunu söyledi. Sakarya Üniversitesinin evrensel normlarda ve değerlerine bağlı öğrenciler yetiştirme misyonu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İlahiyat Fakültesi’nin diğer birimlerle ortak bir mekânda bulunan yeni binasında bu misyona daha fazla katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Göreve geldiği 2010 tarihinden beri Sakarya Üniversitesi olarak 700 personel aldıklarını söyleyen Prof. Elmas, bu alımlarda FETÖ yapılanmasına karşı çok dikkatli olduklarını ve 15 Temmuz sonrasında yapılan soruşturmalarda da bu dikkatli tavırlarının anlaşılmış olduğunu söyledi. Darbe girişiminde sonra medyada Sakarya Üniversitesi’ne yönelik yoğun bir karalama kampanyasına şahit olduklarını belirten Prof. Elmas, ancak buna rağmen ihraçlarda FETÖ’ye mensup olmayan personelin mağdur olmaması için çok dikkatli ve titiz bir çalışma yürüttüklerini vurguladı.

Yeni bina motivasyon sağlayacak

Toplantıda konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, İlahiyat Fakültesinin Merkez Kampüsteki yeni binasına taşınmasıyla yirmi beş yıllık hülyalarının gerçekleştiğini belirterek, “Başta bu konuda büyük emekleri olan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederim” dedi. Eski binalarının, fiziksel imkanlarının yetersizliğinden dolayı öğrenci ve personel sayısı oldukça artan İlahiyat Fakültesinin taleplerini karşılayamaz hale geldiğini söyleyen Prof. Bostancı, oldukça şık ve modern bir tarzda inşa edilen yeni binanın hem öğrencileri hem de personelleri için yüksek bir motivasyon sağlayacağını ve öğrenci tercihlerini olumlu yönde etkilemesini beklediklerini ifade etti.

Pedagojik formasyon derslerinin ilahiyat müfredatlarına dahil edilmesini son derece önemli bir gelişme olarak değerlendiren Prof. Bostancı, ilgili kurullarda gerekli hazırlıkları ve düzenlemeleri yapmak suretiyle öğrencilerinin bu imkândan en iyi şekilde faydalanması çabası içinde olduklarını belirtti. Prof. Bostancı, taşınma sürecinde bir taraftan eğitim öğretim faaliyetleri aksamadan sürerken, ders dışı etkinliklerin de yapıldığını, bu kapsamda 30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında III. Uluslararası Sahabe Sempozyumu’nun başarıyla gerçekleştirildiğini anlattı. İlahiyat Fakültesinden 12 öğrencinin Mevlana Değişim Programı kapsamında Ürdün’de dört ayrı üniversiteye gittiklerini hatırlatan Bostancı, Bahar Döneminde de Malezya, Katar ve Fas’a öğrenci gönderilmesi ve Malezya Malaya Üniversitesinden öğrenci kabulü için gerekli planlamaların yapıldığını belitti. Bostancı SAÜ İlahiyat Fakültesi’nin uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini de sözlerine ekledi.

Akademik Kurul toplantısı, Rektör Elmas’ın akademisyenlerin sorularını cevaplandırması ile sona erdi.

Akademik Kurul Toplantısının sonrasında ise SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Emrah Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Atmaca, Yrd. Doç. Dr. Habib Kartaloğlu, Yrd. Doç. Dr. Harun Abacı, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Aydoğan ve Yrd. Doç. Dr. Şule Yüksel Uysal’ın yeni unvan almaları dolayısıyla verdikleri yemeğe iştirak edildi. Yemeğin ardından Rektör Elmas, Rektör yardımcıları, İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Bölüm Başkanları tarafından yeni unvan alan öğretim üyelerine ve emekli olan Bilgisayar İşletmeni Hamit Türk’e hediyeleri takdim edildi.

17 Kas 2017 - 09:58 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.