İHH Yetim Projesi 422 okulda uygulamada

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin yarıyıl değerlendirme toplantısı yapıldı.

Sakarya ili yetim projesinde sponsorları aracılığıyla ülkemizde İstanbul’dan sonra en fazla yetime yardım eden ikinci il olarak dikkat çekiyor.

İlimiz genelinde 422 okulda uygulanan ve bugüne kadar 765 yetime yardım elinin uzatıldığı projenin değerlendirme toplantısına; İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Murat Mengen ile 16 ilçenin proje koordinatörleri katıldı.

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesiyle ilgili bilgilerin verildiği toplantıda, projeye destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve ilimizde en fazla yetime yardım eden üç okul müdürüne İHH Genel Merkezi tarafından teşekkür plaketleri verildi.

Toplantıda birer konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Murat Mengen ve projeden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Çakmak, yetimlere yardım etmenin insanlık görevi olduğuna vurgu yaptılar.

Proje kapsamında yetim çocuklara her ay düzenli olarak eğitim, sağlık, gıda, barınma gibi konularda destek veriliyor.

14 Oca 2018 - 13:28 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.