İfade verdiği sırada kendini yakmak istedi

Derik Kaymakamlığı yaptığı sırada masasına konan zaman ayarlı bombanın patlaması ile şehit edilen Sakaryalı Muhammet Fatih Safitürk’ün ölümden sorumlu olduğu düşünülen Yazı İşleri Müdürü kendini yakmak istedi.

Sakarya İli Arifiye İlçesi’nden olan ve Derik Kaymakamlığı yaptığı sırada zaman ayarlı bomba düzeneği ile patlatılan daha sonra kaldırıldığı hastanede Şehit olan Muhammet Fatih Safitürk’ün duruşmasına Mardin Adliyesi’nde devam edildi.

Yazı İşleri Müdürü

Derik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Şerif MesutoğluŞehit Kaymakam’ın Sakarya’da düzenlenen cenaze törenine katılarak, tabutunun yanından bir dakika bile ayrılmayarak, “Kendisini çok seviyorduk” diyerek timsah gözyaşları dökmüştü.

Mahkeme Salonunda şok

Yazı İşleri Müdürü Şerif Mesutoğlu Şehit Kaymakam Safitürk7ün ölümünden sorumlu tutulan zanlılar arasında mahkemede ifade verdiği sırada, yanındakilerin dışarı çıkmasını isteyerek, yalnız ifade vermek istediğini söyledi. Bunun üzerine kendisini ateşe vermek suretiyle yakmak isteyen zanlıya mahkeme salonundaki mübaşirler müdahalede bulundular.

Mahkemeye 15 dakika ara

Olayın ardından, mahkeme heyeti duruşmaya 15 dakika ara verdi. Kendini yakmak isteyen ve Urfa’da tutuklu bulunan SEBGİS sistemi ile duruşmaya katılan Mesutoğlu‘nun durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Ailesi Mardin’de

Bu arada Şehit Kaymakam ‘ın Arifiye’deki Ailesinden Baba Asım Safitürk , kardeşleri ve yakınlarının Mardin’de duruşma için mahkeme salonunda hazır oldukları ve sonucu merakla bekledikleri belirtildi.

16 Nis 2018 - 14:50 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.