ICLEL 2018 Polonya'da

Sakarya Üniversitesi ve Lower Silesia Universitesi (Polonya) işbirliği ile Wroclaw'da düzenlenen "4th International Conference on Lifelong Education and Leadership for All-ICLEL 2018" başarıyla gerçekleştirildi.

Koordinatörlüğünü Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Osman Titrek ile Lower Silesia Üniversitesi'nden Asst. Prof.Dr. Agnieszka Zembrzuska'nın yürütttüğü konferans, 3-5 Temmuz tarihleri arasında düzenlendi.

Multidisipliner perspektifte araştırmacılar, eğitimciler, öğrenciler, profesyoneller ve eğitimle ilişkili 27 farklı ülkeden 200 üzerinde aktif katılımcı ve 350'ye yakın bilim insanını bir araya getirmeyi amaçlayan ICLEL 2018'de sözlü, poster ve sanal sunumlarla, interaktif workshoplar ve sosyokültürel faaliyetler de yer aldı.

ICLEL 18 Konferansı, 3 Temmuz'da Lower Silesia Üniversitesi Wroclaw'da gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Açılış töreninde Lower Silesia Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ewa Kurantowicz ve ICLEL Konferansları Başkanı SAÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Titrek birer konuşma yaptılar. Törende ayrıca Sakarya Üniversitesi, Lower Silesia Üniversitesi ve ICLEL Konferanslarını tanıtan sunumlar, kısa videolar izletildi ve konferansın anısına karşılıklı işbirliği için kültürel hediyeler sunuldu. Açılış töreni Lower Silesia Üniversitesi "Tiyatro Aula" topluluğu tarafından hazırlanan "Anima/Animus" adlı pantomim gösterisinin sahnelenmesi ve Prof. Dr. Pawel Rudnicki moderatörlüğünde çağrılı konuşmalar ile devam etti. Oxford Üniversitesi'nden (İngiltere) Prof. Dr. Jonathan Michie, "Continuing Education in an Era of Globalisation" ve Lower Silesia Üniversitesi'nden (Polonya) Prof. Dr. Ewa Kurantowicz, "Universities and Employability in the Non-traditional Students Perspective" adlı konuşmalarını yaptı. Konuşmalar, eşzamanlı bildiri sunumları ve workshop çalışmaları ile devam etti.

Etkinlik kapsamında 3 Temmuz akşamı Gala Yemeği, Gala Konseri ve Polonya Kültür Gecesi de düzenlendi. Türk kahvesi ve lokumu ikram edilen etkinlikte Türkiye'nin kültürel değerlerinin tanıtımı da amaçlandı.

Konferansın ikinci ve üçüncü günlerinde ICLEL 18 kapsamında sözel, poster ve sanal bildiri sunumları, workshoplar, isteyenler için rehber eşliğinde Wroclaw şehir turu organize edildi. Ayrıca, yine konferansın ikinci gününde Prof. Dr. Stephen P. Harmon (Georgia State University, USA) "Creating the Next in Higher Education: A Commitment to a Lifelong Vision"; Prof.Dr. Necati Cemaloğlu (Gazi Üniversitesi, Türkiye) "The Administration of Lifelong Education and Institutes" adlı çağrılı konuşmalarını yaptı. Konferansın son gününde ise Dr.Jiří Stavovčík (MUCO, Olomouc) "Experience and testimony of lifelong education in the United States?" adlı çağrılı konuşmasını gerçekleştirdi.

Konferansın üçüncü ve son gününde Prof. Dr. Carlos Francisco de Sousa Reis, hayat boyu öğrenmeye yönelik devlet politikalarının nasıl geliştirilebileceğine dair konuşmasını gerçekleştirdi ve diğer bazı çağrılı konuşmacılar ile birlikte değerlendirmeler yaparak, kapanış oturumuna moderatörlük yaptı.

ICLEL 2018 Proje Koordinatörü Prof. Dr. Osman Titrek, konferansın başarı ile sonlandırılması ve katkılarından dolayı başta SAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. Ali Yalçın'a, Lower Silesia Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ewa Kurantowicz'e, konferansın yardımcı koordinatörü Asst. Prof. Dr. Agnieszka Zembrzuska'ya, ICLEL 2018 Organizasyon Komitesi'nin tüm üyeleri, editörler kurulu ve hakem kurulu ve emeği geçenlere ve katılımcılarına teşekkür etti.

Bir sonraki konferans olan ICLEL 2019 ise Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilecek

12 Tem 2018 - 16:23 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.