Hoppala..Af Gündemdeyken olana bakın..!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla gönderimi durdurulan, ödenmemiş vergi borcunun bulunduğuna dair mektuplar, içeriği güncellenerek yeniden postaya verilecek.

Maliye Bakanlığı TBMM 'de tüm vergi ve diğer borçların af edilmesiyle ilgili yasanın torba yasaya dahil edilmesinin görüşlüğü bir anda ani bir karar aldı.

Karara göre vergi borcu olanlara mektup yazarak, borçlarını ödemeleri istenecek..

Mektuplarda mükellefleri rahatsız edecek ifadeler bulunmayacak, vergi borcunun günün her anında nereden öğrenilebileceği bilgisi yer alacak. Bu kapsamda tüm vergi borçlarının SMS ile öğrenilebileceği sistemi de hayata geçiren bakanlık, mükelleflere istedikleri her an bilgilendirme yapabilecek. "Vergi borcunuz var, ödeyin" anlamına gelecek şekilde düzenlenen mektupların gönderimi, yapılan şikayetler üzerine, Maliye Bakanı Şimşek'in talimatı üzerine durdurulmuştu. Şimşek, bürokratlarına mektupların daha açıklayıcı bilgileri içerecek şekilde hazırlanması talimatını vermişti. Maliye bürokratlı bunun üzerine Hollanda modeli üzerinde yoğunlaşarak mektupların içeriğini yeniden belirledi ve bu kapsamda yeni bir sistemi de hayata geçirdi. Mektuplardan, mükellefleri rahatsız edecek ifadeler çıkarılırken, vergi borcunun günün her anında nereden öğrenilebileceği bilgisi, düzenlenen metne eklendi. Öte yandan Bakanlık, tüm vergi borçlarının SMS ile öğrenilebileceği sistemi de mükelleflerin hizmetine sundu.

Öte yandan torba yasanın çıkmasını bekleyen binlerce vergi, SGK, ve diğer borçluların bu uygulamaya nasıl bakacağı merak konusu.

29 Haz 2014 - 17:51 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.